Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «απειλεί» τα διαφημιστικά έσοδα της Meta

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή «απειλεί» τα διαφημιστικά έσοδα της Meta
France, Paris, 2022-11-09, Facebook s parent company META Group, founder Mark Zuckerberg, announced on Wednesday 9 November that he was laying off 11,000 employees, Photography by Serge Tenani / Hans Lucas. France, Paris, 2022-11-09, Illustration du groupe META maison mere de Facebook, le fondateur Mark Zuckerberg a annonce mercredi 9 novembre le licenciement de 11 000 salaries, Photographie par Serge Tenani / Hans Lucas. (Photo by Serge Tenani / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
«Ηπιότερες διαφημίσεις στην αρχή του τέταρτου τριμήνου, που συσχετίζονται με την έναρξη των συγκρούσεων».

Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στα διαφημιστικά έσοδα της Meta εξέφρασε η επικεφαλής οικονομικών του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, Σούζαν Λι.

Μιλώντας στην ενημέρωση επενδυτών και αναλυτών μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Meta για το προηγούμενο τρίμηνο, η Λι είπε πως υπάρχει αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή και πως λόγω της σύγκρουσης η εταιρεία έδωσε guidance εσόδων για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2023 μεταξύ των 36,5 δισ. και των 40 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για απόκλιση μεγαλύτερη των 2,5 δισ. ευρώ που δίνει τυπικά η Meta στα guidance της για τα οικονομικό τρίμηνα, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε παρατηρήσει ηπιότερες διαφημίσεις στην αρχή του τέταρτου τριμήνου, που συσχετίζονται με την έναρξη των συγκρούσεων, κάτι που αποτυπώνεται στις προοπτικές των εσόδων μας για το τέταρτο τρίμηνο» σημείωσε η Λι.

Οι αναλυτές της Evercore υποστηρίζουν πως «το μεγάλο αρνητικό» από τις ανακοινώσεις της Meta είναι ότι η ζήτηση για διαφημίσεις εμπορικών σημάτων έχει επιβραδυνθεί ως αποτέλεσμα του πολέμου.

Οι ίδιοι πρόσθεσαν πως και η Snap προσέφερε παρόμοιο σχόλιο στην πρόσφατη κλήση για τα κέρδη της και δήλωσαν ότι δεν είναι διαφορετικό από τη διαφημιστική παύση που πραγματοποιήθηκε μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com