Ο «πόλεμος» του Ισραήλ στα social media – «Βομβαρδισμός» διαφημίσεων κατά της Χαμάς

Ο «πόλεμος» του Ισραήλ στα social media – «Βομβαρδισμός» διαφημίσεων κατά της Χαμάς
epa10908376 People look at a screen displaying the Israeli national flag over a street in downtown Kyiv, Ukraine, 08 October 2023. Israeli flags appeared on digital street billboards in the Ukrainian capital as a show of solidarity with the Israeli people a day after rocket barrages were launched from the Gaza Strip in a surprise attack on Israel claimed by the Islamist movement Hamas. More than 670 Israelis were killed and over 2,100 left injured in the attacks, the Israeli army said 08 October 2023. According to the Gaza health ministry, 413 people were killed and 2,300 wounded following the Israeli airstrikes on Gaza. EPA/SERGEY DOLZHENKO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τουλάχιστον 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τις διαφημίσεις στο YouTube.

Πέρα από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χαμάς, που κλιμακώνονται από τις 7 Οκτωβρίου, ένας άλλος «πόλεμος» διεξάγεται στα social media από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Όπως μετέδωσε το businessinsider.com, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ προβάλλει δεκάδες διαφημίσεις σε παιχνίδια όπως το Angry Birds και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube και το X, πρώην Twitter, δικαιολογώντας τους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς του στη Γάζα.

Τουλάχιστον 16 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει τις διαφημίσεις στο YouTube, σύμφωνα με τις μετρήσεις προβολής. Η Google δεν δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με το πόσοι άνθρωποι έχουν δει τις διαφημίσεις παρά μόνο αρκετούς μήνες μετά την προβολή τους.

Στο X, μια ανάρτηση promoted βίντεο από τον επίσημο λογαριασμό του Ισραήλ είχε λάβει περισσότερες από 17.000 αναδημοσιεύσεις και 5,4 εκατομμύρια προβολές μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Μια άλλη promoted ανάρτηση είχε 10,8 εκατομμύρια προβολές.

Μια άλλη διαφήμιση, στο YouTube, φαίνεται να απευθύνεται σε γονείς. Μέσα σε γραφικά με παστέλ χρώματα ουράνιων τόξων και μονόκερων, η διαφήμιση γράφει: «Ξέρουμε ότι το παιδί σας δεν μπορεί να το διαβάσει αυτό. Έχουμε ένα σημαντικό μήνυμα να σας πούμε ως γονείς». Η μουσική νανουρίσματος στο παρασκήνιο διακόπτεται με ένα δυσοίωνο μπουμ. «Σαράντα βρέφη δολοφονήθηκαν στο Ισραήλ από τους τρομοκράτες της Χαμάς (ISIS)», συνεχίζει η διαφήμιση.

Σημειώνεται πως ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς παραμένει ανεπιβεβαίωτος, και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένοι δεσμοί μεταξύ της Χαμάς και του ISIS.

Οι διαφημίσεις, οι οποίες είναι όλες στα αγγλικά, φαίνεται να απευθύνονται σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, σύμφωνα με το Κέντρο Διαφάνειας των διαφημίσεων της Google, το οποίο διευκρινίζει ότι οι διαφημίσεις προβάλλονται σε χρήστες με έδρα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 10 ημέρες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, το Ισραήλ έχει ρίξει περίπου 6.000 βόμβες στη Γάζα. Οι βομβαρδισμοί έχουν ισοπεδώσει οικοδομικά τετράγωνα, καθώς το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει μαχητές της Χαμάς σε τζαμιά, σπίτια και κτίρια γραφείων, καθώς και σε δρόμους και συνοριακά περάσματα, όπου ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί για να εκκενωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com