Ο Πούτιν αποκλείει ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και εισβολή σε Πολωνία, Λετονία

Ο Πούτιν αποκλείει ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και εισβολή σε Πολωνία, Λετονία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην πολυσυζητήμενη συνέντευξη του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον.

Προειδοποιήσεις προς τις χώρες της Δύσης απέστειλε ο πρόεδρος της Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πολυσυζητήμενη συνέντευξη του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον που μεταδόθηκε τα ξημέρωματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).

Ο ίδιος είπε πως ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού».

«Υπήρξαν αλαλαγμοί για το ότι πρέπει να καταφερθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στο πεδίο της μάχης», είπε ο Ρώσος πρόεδρος. «Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι αδύνατο εξ ορισμού. Δεν θα γίνει ποτέ».

Ακόμα, απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να προχωρήσουν σε εισβολή στην Πολωνία ή στη Λετονία, χώρες όπου η Ρωσία «δεν έχει συμφέροντα».

«Δεν έχουμε συμφέροντα στην Πολωνία, στη Λετονία, ή αλλού. Γιατί να το κάναμε αυτό; Απλούστατα δεν έχουμε κανένα συμφέρον (…) Δεν τίθεται ζήτημα», απάντησε ο ρώσος πρόεδρος ερωτηθείς αν «μπορείτε να φανταστείτε σενάριο στο οποίο θα στέλνατε ρωσικά στρατεύματα στην Πολωνία».

Μιλώντας για το είναι πιθανό να εξευρεθεί συμφωνία για να αποφυλακιστεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο οποίος κρατείται στη Ρωσία για σχεδόν έναν χρόνο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν υπάρχουν ταμπού για τη διευθέτηση του θέματος αυτού. Είμαστε έτοιμοι να το επιλύσουμε, όμως κάποιοι όροι βρίσκονται υπό συζήτηση μέσω των διαύλων των ειδικών υπηρεσιών», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ