Ο συν-ιδρυτής του Facebook ρίχνει και άλλα εκατομμύρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι

Ο συν-ιδρυτής του Facebook ρίχνει και άλλα εκατομμύρια στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι

Ένας ακόμη γνωστός δισεκατομμυριούχος στο στρατόπεδο της Χίλαρι. Για ποιον λόγο δώρησε τα χρήματά του;

Ο συν-ιδρυτής του Facebook, Dustin Moskovitz, πορεύεται προς δεύτερο γύρο δωρεών με σκοπό να βοηθήσει την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές.

«Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων με έκαναν να εμβαθύνω στην πεποίθησή μου ότι η Χίλαρι, είναι η καλύτερη επιλογή για την Αμερική» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Moskovitz, δήλωσε ότι θα δωρήσει πέντε εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της Κλίντον όπως επίσης και τρία εκατομμύρια δολάρια σε άλλες ομάδες με πολιτική δράση. Ακόμη, θα δώσει επτά εκατομμύρια σε μη κομματικές προσπάθειες για να ενθαρρύνει τους νέους ψηφοφόρους να εγγραφούν και τους ψηφοφόρους γενικά να προσέλθουν στις κάλπες.

Η ανακοίνωση του δισεκατομμυριούχου έρχεται σαν «κερασάκι στην τούρτα» δεδομένης της χειρότερης κρίσης που περνά η εκστρατεία του Τραμπ και αφορά στο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο υποψήφιος με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών μιλά με απαξιωτικό και χυδαίο τρόπο για μια γυναίκα την οποία προσπάθησε να «ρίξει».

Ο Moskovitz και η σύζυγός του, Cari Τuna, έκαναν τον Σεπτέμβρη, την δωρεά – έκπληξη ύψους 20 εκατ. δολαρίων στο κόμμα της Χίλαρι. «Το Δημοκρατικό Κόμμα, και η Χίλαρι Κλίντον ειδικά, έχει ένα όραμα, αισιοδοξία, πραγματισμό, χωρίς αποκλεισμούς αλλά με στόχο το αμοιβαίο όφελος», είχε δηλώσει το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων. «Για πρώτη φορά, στηρίζουμε έναν υποψήφιο και τον χρηματοδοτούμε. Ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες αυτές θα διευκολύνουν την Κλίντον να ακολουθήσει την ατζέντα της εκστρατείας όπως την έχει περιγράψει.

Αυτήν την φορά οι προσπάθεια του Moskovitz εστιάζει στους ανεξάρτητους – αναποφάσιστους, και millennial’s ψηφοφόρους τους οποίους ελπίζει να φέρει στις κάλπες μεν, με την σωστή απόφαση δε.

Πηγή: Cnn money