Ο Τζορτζ Σόρος για όλους και όλα: Από τι θα διαταραχθεί σοβαρά η ανθρωπότητα

Ο Τζορτζ Σόρος για όλους και όλα: Από τι θα διαταραχθεί σοβαρά η ανθρωπότητα
Photo:
«Ο πολιτισμός μας θα διαταραχθεί σοβαρά από την κλιματική αλλαγή» είπε ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Ουγγροαμερικανός Τζρρτζ Σόρος στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια

«Ο πολιτισμός μας θα διαταραχθεί σοβαρά από την αύξηση της θερμοκρασίας που θα κάνει πολλά τμήματα του πλανήτη πρακτικά ακατάλληλα για να ζήσει κανείς» ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Ουγγροαμερικανός Τζορτζ Σόρος στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, κάνοντας παράλληλα μνεία στον πόλεμο στην Ουκρανία, στον Ερντογάν, στην Κίνα και στο σκάνδαλο του ινδικού Oμίλου Adani.

Όπως σχολίασε, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αυτές δεν επαρκούν και δεν έχουν αρκετά αποτελέσματα φέρνοντας τον πλανήτη κοντά σε κρίσιμο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το λόγο αυτό δήλωσε δεκτικός ακόμη και σε πειραματικές μεθόδους, πως η γεω-ηλιακή τεχνολογία που ουσιαστικά βασίζεται στην ιδέα της αλλοίωσης της ατμόσφαιρας της Γης με στόχο να μπορεί να αντανακλά περισσότερο ηλιακό φως πίσω στο διάστημα και να αυξήσει την ηλιακή ραδιενέργεια που διαχέεται. Ουσιαστικά η πρόταση βασίζεται στη δημιουργία λευκών σύννεφων που θα προσομοιώνουν την αντανάκλαση του φωτός που πετυχαίνουν οι πάγοι.

Για την Ουκρανία…

«Οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ανυπομονούν να δουν τους Ρώσους να νικιούνται στην Ουκρανία γιατί θέλουν να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους», είπε ο Σόρος.

«Αυτό σημαίνει ότι μια ουκρανική νίκη θα είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ρωσικής αυτοκρατορίας. Η Ρωσία δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για την Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό θα ήταν μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο».

Ο Σόρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία, αλλά και ότι ο πρόεδρος Joe Biden είχε προειδοποιήσει τον Ουκρανό Volodymyr Zelensky ότι υπάρχουν όρια και ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρέπει να αποφευχθεί.

Για τον Ερντογάν – Κίνα

«Η Τουρκία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση χώρας καθώς επιδιώκει να έχει το πόδι και στα δύο στρατόπεδα: και με τη Δύση και με τις Ρωσία – Κίνα. Όλες οι προσπάθειες του Ερντογάν επικεντρώνονται στη νίκη στις επικείμενες εκλογές.

Έχει πλησιάσει τον Putin, ο οποίος θα κάνει την Τουρκία κόμβο διανομής ρωσικού πετρελαίου, κάτι που θα του δώσει τα χρήματα που χρειάζεται για τις εκλογές. Έχει επίσης γίνει πιο αυταρχικός. Προσπαθεί να φυλακίσει τον ισχυρότερο αντίπαλό του, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, και να απαγορεύσει στο κουρδικό κόμμα να συμμετάσχει στις εκλογές.

Δεν θα μπορέσει όμως να σπάσει την παράδοση που επιτρέπει στα πολιτικά κόμματα να επιβλέπουν την καταμέτρηση των ψήφων. Αυτό θα δυσκολέψει την παραποίηση των αποτελεσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία στις αρχές του μήνα είναι μια τραγωδία. Το σοκ μετατρέπεται σε οργή σε πολλές πληγείσες περιοχές λόγω της αργής αντίδρασης της κυβέρνησης και της επιθυμίας να ελέγξει όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τις ΜΚΟ. Αυτή δεν ήταν η μοίρα (σ.σ. o Εrdogan είπε πως για τον σεισμό έφταιγε η μοίρα).

Οι χαλαρές κατασκευαστικές πρακτικές της Τουρκίας και το μοντέλο ανάπτυξης του Erdogan με γνώμονα τις κατασκευές έκαναν τα πάντα χειρότερα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα είναι η διεξαγωγή εκλογών» ανέφερε ο Σόρος για τον Τούρκο πρόεδρο. Πρόσθεσε δε ότι «ο Xi δεν θα παραμείνει στο αξίωμα για μια ζωή και όσο είναι στο αξίωμα, η Κίνα δεν θα γίνει η κυρίαρχη στρατιωτική και πολιτική δύναμη».

Όμιλος Adani

Ο Όμιλος Adani έχει τεθεί υπό σκληρό έλεγχο από τότε που η εταιρεία Hindenburg τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται επί δεκαετίες σε «χειραγώγηση μετοχών και λογιστική απάτη».

Ο όμιλος power-to-port αναγκάστηκε να προχωρήσει σε πώληση μετοχών 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αφού οι απώλειες που κατέγραψαν έχουν ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τη μεριά του, ο Όμιλος Adani αρνήθηκε τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε νομικά. Μιλώντας στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο Soros είπε: «Ο Modi και ο μεγιστάνας των επιχειρήσεων Adani είναι στενοί σύμμαχοι, η μοίρα τους είναι συνυφασμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Adani Enterprises προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω χρηματιστηρίου, αλλά απέτυχε. Ο Adani κατηγορείται για χειραγώγηση μετοχών, με αποτέλεσμα η μετοχή του να καταρρεύσιε σαν τραπουλόχαρτο. Ο Modi σιωπά για το θέμα, αλλά θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις ξένων επενδυτών και στο κοινοβούλιο».

Ο Soros, ο οποίος έχει γίνει σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας, προειδοποίησε ότι τα δεινά του Αdani θα «εξασθενίσουν σημαντικά τον αυταρχικό Modi» και «θα ανοίξουν την πόρτα για να πιέσουν για τις τόσο απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: