Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα

Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα
Αγρότες συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, με αφορμή την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε εξέλιξη η πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας. Συζητούν για συμβολικά μπλόκα και κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα, ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα.  

Στην απόφαση να κατέβουν στην Αθήνα φαίνεται πως καταλήγουν οι αγρότες που πραγματοποιούν πανελλαδική συνδιάσκεψη στη Νίκαια Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι από όλη τη χώρα κατέθεσαν προτάσεις για συμβολικά μπλόκα στις εθνικές οδούς των περιοχών τους και κάθοδο μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα, με ορισμένα τρακτέρ, αλλά κυρίως με λεωφορεία και ΙΧ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι οι αγρότες δεν έχουν καταλήξει εάν θα ζητήσουν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με γενικότερη ατζέντα ή εάν θα αναμένουν εάν ο πρωθυπουργός έχει να τους απαντήσει κάτι συγκεκριμένο στην επιστολή που επιδόθηκε στην Agrotica.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για συνάντηση σε διάλογο, με δημοσιογράφους χθες το βράδυ μετά την παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση”.

“Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις οι αγρότες”, είπε ο πρωθυπουργός και στις επίμονες ερωτήσεις για το ενδεχόμενο συνάντησης απάντησε: “Δεν αποκλείουμε τίποτα”. 

Οι αγρότες θέλουν, επίσης, να επιδιώξουν συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.

Το χρονοδιάγραμμα μένει να αποσαφηνιστεί, φαίνεται όμως ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν εντός της εβδομάδας μέχρι την Κυριακή.

Κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί εδώ και 13 ημέρες στον κόμβο του Νέων Μουδανιών, αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Νέων Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα, από τις 18.00, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Φιλοκλής Γκοτζιάς.

Υπενθυμίζεται ότι αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί σε διάφορες περιοχές των νομών ΗμαθίαςΠιερίας και Πέλλας, ενώ αγρότες από τα Μάλγαρα και τα τριγύρω χωριά έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα, στον κόμβο των Μαλγάρων, στην έξοδο προς Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr