Οι «κρυπτοφάλαινες» βγήκαν για… κυνήγι – Μαζικές αγορές Bitcoin στα χαμηλά

Οι «κρυπτοφάλαινες» βγήκαν για… κυνήγι – Μαζικές αγορές Bitcoin στα χαμηλά
As bitcoins skyrocket to more than $12 000 for one BTC, many central banks as ECB or US Federal Reserve warn of risks of a bubble. Britain and the ECB want to monitor trade for money-laudering suspicions. The main U.S. derivatives regulator said it would allow CME Group Inc (CME.O) and CBOE Global Markets Inc (CBOE.O) to list Bitcoin futures contracts. Toulouse. December 6th 2017. (Photo by Alain Pitton/NurPhoto) (Photo by Alain Pitton / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ενώ συνεχίζεται η πτώση του Bitcoin, αγοράζουν μαζικά οι «φάλαινες»

Με μικρό premium σε σύγκριση με την παγκόσμια μέση τιμή τυγχάνει διαπραγμάτευσης το Bitcoin (BTC) στο ανταλλακτήριο Bitfinex, γεγονός το οποίο υπονοεί πως κρυπτοφάλαινες επιδίδονται σε άγρα ευκαιριών,

Οι «κρυπτοφάλαινες», οντότητες με άφθονα διαθέσιμα συμβόλαια, φαίνεται να αγοράζουν μαζικά BTC σε χαμηλότερες τιμές προκαλώντας κυματισμούς στην αγορά, καθώς το κορυφαίο κρυπτονόμισμα συνεχίζει να υποχωρεί μετά το πρόσφατο ντεμπούτο των ETF στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk το bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν 19% στις 39.770 δολ. από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται τα spot ETFs στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δεδομένα από το TradingView δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο, το bitcoin διαπραγματεύτηκε με premium 100 δολ. στο Bitfinex σε σύγκριση με την παγκόσμια μέση τιμή. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το ασφάλιστρο ήταν κοντά στα 70 δολ., υψηλότερο από άλλα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και Binance.

«Κάποιος στο Bitfinex αγόραζε ασταμάτητα Bitcoin, για αυτό και το premium. Περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, είναι η εκτίμησή μου» δήλωσε ο αναλυτής και trader Byzantine General.

Το TWAP, ή η μέση τιμή με βάση το trading, είναι μια αλγοριθμική στρατηγική που χρησιμοποιείται για τον διαχωρισμό μεγάλων εντολών αγοράς και πώλησης, και η οποία βοηθά τους traders να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες. Το Slippage είναι το χάσμα μεταξύ της τιμής στην οποία εκτελείται μια εντολή διαπραγμάτευσης και της τιμής στην οποία ζητήθηκε.

Η λεγόμενη αγορά TWAP συνεχίστηκε την Τρίτη, καθώς οι πωλήσεις από την περιουσία FTX και οι εκροές από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ώθησαν τις τιμές κάτω από τα 39.000 δολ. για πρώτη φορά από τις αρχές Δεκεμβρίου. Η πτώση της ζήτησης είναι επίσης εμφανής από το ανανεωμένο ενδιαφέρον για ανοδικά στοιχήματα με μόχλευση στο Bifinex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: