Όλα όσα αλλάζουν από το Σάββατο σε διασκέδαση και γήπεδα

Όλα όσα αλλάζουν από το Σάββατο σε διασκέδαση και γήπεδα
Πολίτες περπατούν στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων, Κυριακή 25 Απριλίου 2021. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα χαλάρωση των μέτρων για τους πολίτες θα τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 19/2.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν νέα άρση περιοριστικών μέτρων – που θα αφορά στην όρθια διασκέδαση, στα γήπεδα και τη χωρητικότητα στις εξέδρες, αλλά και στις σχολικές εκδρομές – την οποία και υιοθέτησε η κυβέρνηση.

Η νέα χαλάρωση των μέτρων θα ισχύει από το προσεχές Σάββατο 19/2, με τους πολίτες (και ειδικά τη νεολαία που έχει πληγεί ιδιαίτερα), αλλά και τους καταστηματάρχες να παίρνουν «ανάσα» έπειτα από δύο χρόνια διαρκών περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας και να ετοιμάζονται να πάρουν μία «γεύση» από προ κορωνοϊού εποχές.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η άρση των μέτρων θα αφορούν τους εμβολιασμένους πολίτες, καθώς οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους παραμένουν.

Οι εισηγήσεις των ειδικών για τη νέα χαλάρωση μέτρων που θα ισχύουν από το Σάββατο

  • την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης,
  • την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών,
  • την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και
  • την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.
  • Η ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας

Ακολούθως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προέβη στις αντίστοιχες ανακοινώσεις:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%. Σε αυριανή (σ.σ. σημερινή) της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα. Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».