Όλα όσα μάθαμε περνώντας μια ημέρα στην Deloitte

Το Fortune βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Deloitte Ελλάδας στην Αθήνα, όπου ανακαλύψαμε περισσότερα για την λειτουργία, αλλά και την καθημερινότητα της εταιρείας.

«Το μόνο που μπορώ να πω ότι είναι ίδιο στην καθημερινότητά μου στην Deloitte είναι ο καφές μου (φίλτρου, σκέτος)», μας λέει η Χρυσάνθη Βασιλείου, Senior στον τομέα του Audit & Assurance της Deloitte, όταν επισκεφτήκαμε την εταιρεία. «Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση», συμπληρώνει.

Και από αυτή την πρώτη φράση καταλαβαίνει κανείς πως θα είναι πολύ δύσκολο να καταγράψουμε σε μια μόνο μέρα το έργο που καταφέρνει να παράγει σε καθημερινή βάση η ομάδα της Deloitte στην Αθήνα. Και μάλιστα το έργο της εταιρείας δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με εκπροσώπους τμημάτων που εργάζονται στα γραφεία της Deloitte στο Ηράκλειο Κρήτης και στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας DACC στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί από το 2018.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος που επισκέπτεται την εταιρεία στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα είναι εν αρχή πολύ θετική. Τα κεντρικά γραφεία της Deloitte βρίσκονται στο Μαρούσι και ήδη από την είσοδο όπου βρίσκονται τρεχούμενα νερά, ο επισκέπτης αισθάνεται ότι μπαίνει σε ένα δραστήριο και ήρεμο περιβάλλον. Μας υποδέχεται στην είσοδο ο Παναγιώτης Κοτροκόης, Senior Consultant στο τμήμα Brand & Communications της Deloitte, και κάπως έτσι ξεκινά το «ταξίδι» μας στον εσωτερικό κόσμο της εταιρείας.

Ποια είναι η Deloitte

Πρόκειται για μια πολυεθνική εταιρεία, που φέτος γιορτάζει τα 175 χρόνια λειτουργίας παγκοσμίως, απασχολεί περίπου 312.000 ανθρώπους σε 150 χώρες και παρέχει τις υπηρεσίες της στην πλειοψηφία των εταιρειών που βρίσκονται στη λίστα Global 500 του Fortune. Η Deloitte Ελλάδος είναι μέλος του δικτύου Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) από το 1975. Με περισσότερα από 45 χρόνια επιτυχούς και δυναμικής δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, η Deloitte Ελλάδος έχει παρουσιάσει σημαντική ανάπτυξη προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε μεγάλες δημόσιες, ιδιωτικές, εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις σε κάθε σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες στην Ελλάδα και κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην ελληνική αγορά των εταιριών παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικών, φορολογικών, νομικών, χρηματοοικονομικών, διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και εκλεκτικών, με πελάτες της τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις.

Τα τμήματά της

Το συνολικό έργο της Deloitte έχει ως στόχο να κάνει κάτι που έχει σημασία. Και έτσι, δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάπου αλλού πέρα από το «training room» της εταιρείας. Όταν, λοιπόν, κάποιος προσλαμβάνεται, περνάει μια μέρα μαθαίνοντας για τα τμήματα της εταιρείας και με τι ασχολείται το καθένα. «Η φιλοσοφία της Deloitte ωθεί τους εργαζόμενους ήδη από την αρχή να λειτουργούν σαν μια μεγάλη οικογένεια», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Κοτροκόης. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εκπαίδευση νέων υπαλλήλων γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, καθώς οι προσλήψεις είναι συχνές. Όσον αφορά στην αναλογία των φύλων, είναι 50-50, ιδιαίτερα ανάμεσα στις junior, mid, senior θέσεις, κάτι που προωθείται ως στρατηγική από την εταιρεία παγκοσμίως.

Σοφία Τζανετή

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στον πρώτο όροφο της εταιρείας βρισκόμαστε στο τμήμα του Tax & Legal, όπου συναντάμε με την Σοφία Τζανετή, Manager – Tax Services. Όπως μας αναφέρει, ο ρόλος του τμήματος είναι να «συμβουλεύουμε πολυεθνικούς ομίλους σε θέματα πολιτικής ενδοομιλικής τιμολόγησης ή αλλιώς σε θέματα Τransfer Pricing όπως είναι γνωστό. Συνεργαζόμαστε με μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά και με μικρομεσαίες εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον στρατηγικό σχεδιασμό των ενδοομιλικών τιμολογήσεων τους».

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, φτάνουμε στο τμήμα του Financial Advisory Services, όπου μας υποδέχεται ο Σπύρος Δάβαρης, Assistant Manager. Το τμήμα του ασχολείται με την «παροχή πλήρους υποστήριξης στους πελάτες μας στις συναλλαγές των μη εξυπηρετούμενων οφειλών και τη διενέργεια έρευνας χρηματοοικονομικών κινδύνων σε συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών (π.χ. εξομάλυνση EBITDA, καθαρό χρέος, προσαρμογές κεφαλαίου κίνησης κ.λπ.)».

Βαγγέλης Μουρίκης

Στην ίδια «γειτονιά» βρίσκεται και το τμήμα του Risk Advisory, όπου συναντάμε τον Βαγγέλη Μουρίκη. Μας συστήνεται ως Specialist Master στο κομμάτι του Cyber Risk Advisory, κάτι που ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς δείχνει ότι η Deloitte είναι μια εταιρεία που διαθέτει εξαιρετική τεχνογνωσία για τους σύγχρονους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί ανά τον κόσμο. Όπως αναφέρει ο ίδιος, το τμήμα του ασχολείται «με την ασφάλεια υπολογιστών». Τα projects περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ελέγχους ασφαλείας ιστοσελίδων, εφαρμογών κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υποδομών. «Προσομοιώνουμε κακόβουλους hackers, ώστε να εντοπίσουμε κενά ασφαλείας σε ηλεκτρονικές υποδομές με σκοπό να προστατευτεί η κάθε εταιρεία/ οργανισμός από τους σύγχρονους κινδύνους του διαδικτύου» προσθέτει. Μάλιστα, τα μέλη του εν λόγω τμήματος θεωρούνται το νούμερο ένα στην Ευρώπη στο cyber security.

Βασίλης Κανατάς

Στη συνέχεια περνάμε από το λογιστήριο της εταιρείας, όπου συναντάμε τον Βασίλη Κανατά, Senior Consultant. Όπως μας αποκαλύπτει, πέρασε από διάφορα τμήματα της εταιρείας, πριν καταλήξει στο τμήμα Management Reporting & Credit Control. Τυπική μέρα στο γραφείο μπορεί να μην υπάρχει, όπως αναφέρει ο ίδιος, αλλά εξαρτάται από «τις ανάγκες της τρέχουσας περιόδου. Το τμήμα ασχολείται με καθημερινά reports που αφορούν έσοδα, ώρες και cash flow, μηνιαία reports σε σχέση με τα αποτελέσματα της εταιρείας και των τμημάτων ειδικά, με την ανάλυση και έλεγχο των εξόδων, καθώς και το forecast.».

Στέφανος Κωνσταντίνου

Στο εσωτερικό τμήμα, Clients & Industries συναντήσαμε και τον Στέφανο Κωνσταντίνου, Μanager στο κομμάτι του Business Development. Ο ρόλος του τμήματός του είναι να «σχεδιάζει και υλοποιεί την εσωτερική στρατηγική της εταιρείας λειτουργώντας παράλληλα ως ο συνδετικός κρίκος των κύριων λειτουργειών της με τη φιλοδοξία η Deloitte να είναι ηγέτιδα στο χώρο της. «Πιο συγκεκριμένα, ως τμήμα παρακολουθούμε τους στόχους που έχουν τεθεί για κάθε κλάδο, υποστηρίζουμε τους επικεφαλής των πελατών αλλά και των κλάδων με αναλύσεις των τάσεων της αγοράς και του ανταγωνισμού των πελατών μας και του κλάδου δραστηριοποίησής τους. Παρέχουμε συνεχή πληροφόρηση στις ομάδες των πελατών και κλάδων με σκοπό τον εντοπισμό συνεργειών και την ανάδειξη ευκαιριών.».

Στέλα Καμινιώτη

Στην διάρκεια της περιήγησης μας  επισκεφτήκαμε και το τμήμα του HR, όπου συνομιλούμε με την Στέλα Καμινιώτη, Consultant. Η Στέλα είναι μια από τις περιπτώσεις εργαζόμενων της Deloitte, που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην εταιρεία ως interns πριν προσληφθούν ως υπάλληλοι. Όσον αφορά στο έργο του τμήματός της, μας αναφέρει πως η καθημερινότητά της εμπεριέχει κάθε πτυχή του Employee Experience.

«Από μια μικρή “έκπληξη” το πρωί που θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν όμορφα την ημέρα τους, μέχρι την ολική προσέγγιση του Performance Experience που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της καριέρας τους. Μία “τυπική” μέρα στο Talent μπορεί να συμπεριλαμβάνει brainstorming σε δράσεις ταλέντου, αποτύπωση μιας πολιτικής (όπως το Smart Working), δημιουργία μίας καμπάνιας καθοδήγησης (coaching), ανάπτυξη και ανάλυση ερευνών (όπως ένα Well-being Survey), αλλά και υπολογισμό μετρήσεων και δημιουργία αναφορών που βασίζονται στην απόδοση των εργαζομένων (Performance oriented report)».

Ιδιαίτερα όσον αφορά το well-being των εργαζομένων, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Deloitte σε καθημερινή βάση. Συγκεκριμένα, κανείς μπορεί να δει δίπλα από τα γραφεία των εργαζομένων μπάλες γυμναστικής και καλάθια με φρούτα που παρέχει η εταιρεία προκειμένου να προωθήσει έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής.

Στον τελευταίο όροφο συναντάμε την Αθηνά Σιούλα, Senior Consultant στο εσωτερικό (internal) Νομικό Τμήμα της εταιρείας. Το έργο του εν λόγω τμήματος είναι «η επίλυση όλων των νομικών ζητημάτων/ερωτημάτων που αφορούν τις εταιρείες του δικτύου Deloitte Ελλάδας. Οι συνάδελφοι, δηλαδή, απευθύνουν σε εμάς οποιοδήποτε θέμα νομικής φύσεως το οποίο χρειάζεται τη δική μας επισκόπηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύλβια Ηλιοπούλου

Στο τμήμα Human Capital, Consulting βρίσκουμε την Σύλβια Ηλιοπούλου, Assistant Manager. «Το Human Capital ανήκει στο ευρύτερο τμήμα του Consulting, και ουσιαστικά αναλαμβάνει να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις αναφορικά με θέματα που εμπίπτουν στο φάσμα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες στελέχωσης προσωπικού, τα τελευταία χρόνια το τμήμα έχε διευρύνει σημαντικά τη δράση του αναλαμβάνοντας τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού HR στην ελληνική αγορά, καθώς και σημαντικά έργα επανασχεδιασμού και βελτιστοποίησης των οργανωτικών δομών και μοντέλων λειτουργίας του HR», μας αποκαλύπτει η Σύλβια.

Παναγιώτης Κοτροκόης

Το Brand & Communications βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το τμήμα Clients & Industries, κάτι που όπως μας λέει ο Παναγιώτης Κοτροκόης, Senior Consultant, βοηθά στη συνεργασία μεταξύ των τμημάτων. Η ομάδα είναι αρμόδια για όλες τις δραστηριότητες Marketing της εταιρείας στην Ελλάδα. «Ο ρόλος μας είναι να προάγουμε τις αξίες, τη δυναμική και τις υπηρεσίες της Deloitte στην ελληνική αγορά, τόσο σε οργανισμούς όσο και υποψήφιους συναδέλφους. Φροντίζουμε με τη δημιουργία creative δραστηριοτήτων την περαιτέρω ανάδειξη του Deloitte Brand και του χαρακτήρα της κουλτούρας μας.».

Χρυσάνθη Βασιλείου

Στο τμήμα «Audit & Assurance», το οποίο αποτελεί και ένα από τα κυριότερα πεδία δράσης της Deloitte. Μας υποδέχεται η Χρυσάνθη Βασιλείου, Senior στην Audit ομάδα της Deloitte Ελλάδος και συγκεκριμένα στο Financial Services Industry (FSI). Το τμήμα της «ασχολείται με Ελέγχους Οικονομικών Καταστάσεων, Κανονιστικούς, Φορολογικούς κ.α. ενώ το Assurance παρέχει διασφάλιση σε διάφορα κομμάτια όπως για παράδειγμα των εσωτερικών δικλείδων ασφαλείας μίας εταιρείας».

Γεωργία Τσάκα

Όμως, καθώς αναφέραμε και προηγουμένως, η δράση της Deloitte δεν περιορίζεται στην Αθήνα. Έτσι, μιλήσαμε με την Γεωργία Τσάκα, Consulting Junior Developer στο πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας DACC στην Θεσσαλονίκη. Το κέντρο τεχνογνωσίας αποτελεί έναν κόμβο τεχνογνωσίας, καινοτομίας και δημιουργικότητας από το 2018. Έτσι, η εταιρεία επιβεβαιώνει έμπρακτα την επιλογή της να επενδύσει και να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην ανάπτυξη της νέας γενιάς συμβούλων για την εταιρεία. Η Γεωργία ξεκίνησε στην εταιρεία μέσα από τη συμμετοχή της στο πρώτο Code School που διοργάνωσε η Deloitte τον Οκτώβριο του 2018. Όπως αναφέρει, αυτό που εκτίμησε στην εταιρεία είναι ότι «το περιβάλλον δεν είναι απόμακρο και ξένο. Είναι πολύ σημαντικό να εργάζεται κάποιος σε έναν χώρο που νιώθει άνετα και αυτό βοηθάει σίγουρα στην απόδοσή του. Επιπλέον, συνεργάζομαι με ανθρώπους που έχουν πολυετή εμπειρία στον χώρο και μαθαίνω δίπλα τους». Στην καθημερινότητά της ασχολείται «με το Salesforce, τη νούμερο ένα cloud based πλατφόρμα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM). Πιο συγκεκριμένα δουλεύουμε με πελάτες που χρησιμοποιούν ή θέλουν να χτίσουν την επιχείρησή τους με το Salesforce και παρέχουμε τεχνικές λύσεις στις απαιτήσεις τους».

Μιχάλης Σενετάκης

Τέλος, από το γραφείο της Deloitte στο Ηράκλειο της Κρήτης μας μίλησε ο Μιχάλης Σενετάκης, Manager, Tax & Legal. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου γραφείου της εταιρείας στην Κρήτη από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Deloitte διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, στηρίζοντας έμπρακτα την επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης και στοχεύει να επενδύσει σε ανθρώπους που θα μπορούν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων του νησιού. Ο Μιχάλης μας αναφέρει πως αυτό που τον ενθουσιάζει στη Deloitte είναι «η ποιότητα των συναδέλφων, η νοοτροπία, και οι ευκαιρίες ανάπτυξης που σου παρουσιάζονται μέσα από τον οργανισμό της Deloitte». Στο τμήμα του αναλαμβάνουν «την τήρηση των λογιστικών βιβλίων των εταιρειών και παρέχουμε και μια νέα υπηρεσία χρηματοοικονομικών αναφορών “management reporting” όπου βοηθάει τα στελέχη το επιχειρήσεων να έχουν μια καλύτερη εικόνα για τη πορεία της επιχείρησης αλλά και μπορούν να προβλέψουν πιο εύκολα τη πορεία αυτής στο μέλλον. Επίσης, συμβουλεύουμε τους πελάτες μας για το πως θα πετύχουν την αυτοματοποίηση των διαδικασιών τους σε όλα τα επίπεδα τους, πετυχαίνοντας το βέλτιστο αποτέλεσμα. Τέλος, παρέχουμε υπηρεσίες φορολογικής συμμόρφωσης και φορολογικού σχεδιασμού αλλά και υπηρεσίες μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

Γιατί Deloitte;

Η Deloitte πέρα από μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στον κόσμο, είναι μια «οικογένεια», κάτι το οποίο αισθάνονται και οι εργαζόμενοι. «Αυτό που με ενθουσιάζει στην Deloitte είναι οι άνθρωποι της. Άνθρωποι νέοι, δυναμικοί που θέλουν να κάνουν την αλλαγή και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα- Μaking an impact that matters», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σοφία Τζανετή.

Επίσης οι εργαζόμενοι στην Deloitte έχουν πολλές ευκαιρίες για εξέλιξη. «Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Deloitte είναι να δίνει ευκαιρίες σε νέους επαγγελματίες τόσο στο να εργαστούν σε μία μεγάλη εταιρεία σαν αυτή, όσο και να μπορέσουν να εξελιχθούν μέσα σε αυτήν σε όλους τους τομείς. Ακόμα, επενδύει πάνω στο προσωπικό της μέσω σεμιναρίων επιμόρφωσης και πιστοποιήσεις, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους και να συνεχίσουν την πορεία προς την επιτυχία», υποστηρίζει ο Βασίλης Κανατάς.

Είναι, επομένως, ένας χώρος που κανείς μπορεί να εξελιχθεί επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά, καθώς «καλείσαι να επικοινωνήσεις και να συνεργαστείς με διεθνείς ομάδες- δεν υπάρχουν σύνορα και γεωγραφικά όρια», αναφέρει η Στέλα Καμινιώτη.

Επίσης, η Deloitte έχει αναπτύξει πολύ έντονα το κοινωνικό αίσθημα, καθώς διοργανώνει διάφορες εθελοντικές δράσεις και με αυτό τον τρόπο προάγει ολοένα και περισσότερο το κοινωνικό αίσθημα των εργαζομένων, τους ευαισθητοποιεί και τους οδηγεί στο να κάνουν πράξεις που έχουν θετική επιρροή στο κοινωνικό σύνολο.

Κάπως έτσι, βλέποντας εκ των έσω την καθημερινότητα στη Deloitte, καταλήγει κανείς στο ότι πρόκειται για μια εταιρεία που αφουγκράζεται τις εξελισσόμενες ανάγκες των σύγχρονων οργανισμών, ενώ παράλληλα κατορθώνει να δημιουργεί ένα εργασιακό κλίμα όπου οι υπάλληλοι μπορούν να εξελιχθούν και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, για να πετύχουν τελικά τον στόχο που συνοψίζεται στη φράση: «an impact that matters».