On Residence: Το στοίχημα της Grivallia Hospitality στη Θεσσαλονίκη

On Residence: Το στοίχημα της Grivallia Hospitality στη Θεσσαλονίκη
Το On Residence θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες στις 29 Απριλίου και το άνοιγμά του έχει γίνει talk of the town. Η εν λόγω επένδυση αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, με το κόστος υλοποίησης του project να είναι αυξημένο κατά 20% από το αρχικό πλάνο.

Αποστολή Θεσσαλονίκη

Ένα ακόμη ξενοδοχείο που αναμένεται να επαναπροσδιορίσει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της η Grivallia Hospitality.

Πρόκειται για το On Residence, το οποίο θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες στις 29 Απριλίου και το άνοιγμα του έχει γίνει talk of the town. Η εν λόγω επένδυση αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, με το κόστος υλοποίησης του project να είναι αυξημένο κατά 20% από το αρχικό πλάνο.

«Η Grivallia είναι μια εταιρεία με σημαντικό αποτύπωμα στον χώρο των εμπορικών ακινήτων. Προχωρήσαμε σε επενδύσεις σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν μπορούσε να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές. Εστιάσαμε στην αειφορία, τα «πράσινα» γραφεία και δημιουργήσαμε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που είναι ιδιοκτησία της τράπεζας. Το 2015 πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στα υψηλής ποιότητας τουριστικά ακίνητα με στόχο την προσέλκυση τουριστών υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Grivallia Hospitality.

Πρόθεση της Grivallia είναι, όπως τόνισε, να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σε μέγεθος και να ισχυροποιήσει το χαρτοφυλάκιο της, η αξία του οποίου ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση του κ. Χρυσικού είναι ότι ο ελληνικος τουρισμός θα κινηθεί παρά πολύ δυνατά τα επόμενα χρόνια και πως η Ελλάδα, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να προσελκύσει 35-40 ακόμη και 50 εκατομμύρια τουρίστες, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του 2019.

Πρόσθεσε πως η Grivallia Hospitality κινείται στρατηγικά προβαίνοντας σε τοποθετήσεις σε επιλεγμένα αστικά ξενοδοχεία, με γνώμονα το καλύτερο ακίνητο, στην καλύτερη περιοχή με τον κατάλληλο συνεργάτη για να το τρέξει.

«Οι τουριστικές επενδύσεις είναι διαφορετικές. Μιλάμε για μεγάλα επιχειρηματικά ρίσκα, καθώς και για προβλήματα με την άδεια κατασκευής. Σίγουρα τέτοιου είδους επενδύσεις είναι πιο απαιτητικές από εκείνες που αφορούν τα εμπορικά ακίνητα. Δυστυχώς, το προϊόν που οραματιζόμαστε δεν μπορούμε να το αγοράσουμε. Πρέπει να το αναπτύξουμε από την αρχή. Αυτό το όραμα γίνεται πλέον πραγματικότητα».

Ο κ. Χρυσικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για το Ολύμπος Νάουσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από ότι είχε οραματιστεί η διοίκηση του. «Χρησιμοποιήσαμε υψηλής ποιότητας υλικά. Το κόστος αναπαλαίωσης ήταν υψηλό όμως δεν κάναμε εκπτώσεις. Πριν από τρία χρόνια το κόστος κατασκευής ήταν σημαντικά χαμηλότερο από σήμερα. Παράλληλα μας χτύπησε η πανδημία η οποία επηρέασε τον κατασκευαστικό κλάδο στο σύνολο του, αλλά αντεπεξήλθαμε».

Αποκάλυψε πως τα «Αστέρια» Γλυφάδας θα δοθούν το πρώτο εξάμηνο του 2023, όπως και το «PIPERI» στην Πάρο, ενώ μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ανακοινωθεί επίσημα επένδυση της τάξης των 250 εκατ ευρώ, 100% της Grivallia Hospitality σε συνεργασία με μια πολύ σημαντική ξενοδοχειακή αλυσίδα. Σε ότι αφορά το project blue στη Μύκονο έχει κολλήσει και γίνονται ενέργειες για την επανεκκίνηση του. Όπως επισημάνθηκε, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα οικοδομικά υλικά, η επένδυση στα «Αστέρια» από τα 70 εκατ. ευρώ, πλέον έχει ξεπεράσει σε κόστος τα 140 εκατ. ευρώ.

«Τα κεφαλαία προέρχονται από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού. Έχουμε αποφασίσει η Grivallia Hospitdlity να φύγει από το Λουξεμβούργο και να έρθει στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε επένδυση θελουμε να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, λιγότερες ενεργειακές καταναλώσεις και να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Επιδιώκουμε να είμαστε ένας καταναλωτής μηδενικής ενέργειας».

Το ξενοδοχείο θα είναι γεμάτο

Ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της TOR HOTEL GROUP αναφέρθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία μετρά 98 χρόνια ζωής, έχει πέντε ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της, ενώ απασχολεί 400 εργαζόμενους και εξήγησε τους λόγους που δέχτηκε να υλοποιήσουν το ON Residence από κοινού με την Grivallia.

«Το 2019 ο κύκλος εργασιών ανερχόταν σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Είμαστε μια υγιής επιχείρηση με χαμηλό τραπεζικό δανεισμό που κάνει αργά και σταθερά βήματα. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ON Residence είναι σαφώς η τοποθεσία και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις οποίες έχουμε ρίξει ειδικό βάρος».

Πρόσθεσε πως σαν σήμερα ο παππούς του εγκαινίασε το 1925 το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο στην Ελλάδα, το Mediterranean Palace, το οποίο καταστράφηκε μετά το σεισμό του 1978, αλλά συνδέθηκε έντονα με την ιστορία της πόλης.

«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια. Η πόλη μας έχει τεράστια δυναμική και όλα τα συστατικά για να καταστεί ένας σύγχρονος τουριστικός προορισμός. Ωστόσο, αυτό που λείπει είναι ένα οργανωμένο σχέδιο προβολής του προορισμού. Μόνο έτσι η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει το κοινό και τις τιμές που τις αξίζουν. Θεωρούμε ότι θα πετύχουμε μεγαλύτερες τιμές και υψηλότερη πληρότητα από τον ανταγωνισμό. Στόχος μας είναι το ON Residence, να γίνει στέκι και για τους ντόπιους. Είμαστε σίγουροι ότι μια τέτοια επένδυση θα αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης. Έχει ανοίξει το σύστημα και οι κρατήσεις κινούνται ικανοποιητικά. Είμαστε σίγουροι πως μόλις ανοίξει το ξενοδοχείο θα είναι γεμάτο » κατέληξε ο κ. Τορνιβούκας, επισημαίνοντας πως η απόσβεση εκτιμάται σε βάθος δεκαετίας.