OpenAI: Έρχεται το ηλεκτρονικό κατάστημα του ChatGPT

OpenAI: Έρχεται το ηλεκτρονικό κατάστημα του ChatGPT
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται προσαρμοσμένες εκδόσεις του chatbot.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της OpenAI, το οποίο θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ένα email που εστάλη σε ορισμένους χρήστες την Πέμπτη.

Η OpenAI με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε στο συνέδριο προγραμματιστών της τον περασμένο Νοέμβριο ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη δημιουργία GPT – ο όρος του για προσαρμοσμένες εκδόσεις του ChatGPT – χωρίς να χρειάζεται να μάθουν κάποια κωδικοποίηση. Με αυτήν την επιλογή, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να δημιουργήσουν chatbot που διδάσκουν μαθηματικά σε ένα παιδί ή να βρουν πολύχρωμες συνταγές για κοκτέιλ.

Το OpenAI αρχικά είπε ότι σχεδίαζε να παρουσιάσει ένα κατάστημα αργότερα τον Νοέμβριο όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν προσαρμοσμένα chatbots από άλλους χρήστες – και να κερδίσουν χρήματα από τα δικά τους – όπως θα μπορούσαν να κάνουν με εφαρμογές στο App Store της Apple Inc. Ωστόσο, εν συνεχεία, η OpenAI ανέβαλε τη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος για τις αρχές του 2024, επικαλούμενη τη διακοπή που προκλήθηκε από την καθαίρεση και την επαναφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου, Σαμ Άλτμαν τον Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το email που στάλθηκε την Πέμπτη, το οποίο δόθηκε σε άτομα που κατασκεύαζαν GPT, δεν καθόριζε ημερομηνία για την λειτουργία του καταστήματος. Ένας εκπρόσωπος του OpenAI δεν απάντησε σε ερώτημα του Bloomberg για σχολιασμό.

Tτο ChatGPT είναι «ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από την OpenAI, με βάση το μοντέλο γλώσσας GPT (Generative Pretrained Transformer, Παραγωγικός Προεκπαιδευμένος Μετασχηματιστής). Χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μάθησης για να δημιουργήσει ανθρώπινες απαντήσεις με τη μορφή συνομιλίας σε εισαγόμενα κείμενα. Έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί κείμενο από ένα διευρυμένο πεδίο στυλ και θεμάτων και δύναται να απαντάει σε ερωτήσεις, να συνοψίζει μεγάλα αρχεία, να παράγει δημιουργική γραφή και να εκτελεί άλλες γλωσσικές λειτουργίες».

Με απλά λόγια, είναι μια μηχανική εφαρμογή συνομιλίας (chatbot), η οποία όμως είναι εκπαιδευμένη (Pretrained) να δημιουργεί απαντήσεις «εκ γενετής» (Generative), κάνοντας χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI).

Στην πράξη, μπορεί κάποιος να ζητήσει κάτι και για ποιο λόγο το θέλει. Η πανίσχυρη μηχανή χάρη στον τεράστιο όγκο δεδομένων που διαθέτει, απαντάει με ένα κείμενο σε ότι μορφή του ζητηθεί: για σχολική ή διπλωματική εργασία, σε μορφή δοκιμίου ή μυθιστορήματος, ακόμη και σε μορφή νομικής φύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: