Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και σημαντική πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Metron-Analysis για το «Έθνος της Κυριακής».

Οριακή διαφορά 0,2% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 19,8%, έναντι της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 19,6%, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron-Analysis για το Έθνος της Κυριακής.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα φαίνεται πως επηρέασε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής που συγκεντρώνει στην παρούσα δημοσκόπηση ποσοστό 7,8%, ενώ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας Ποντίκι στις 11 Σεπτεμβρίου κατέγραφε ποσοστό 15%.

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,6%, το ΚΚΕ 4,6% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%. Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,7%, το ΠΑΣΟΚ 7%, η Χρυσή Αυγή 11,2%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5,2%, το ΚΚΕ 6,7% και η ΔΗΜΑΡ 4,7%.

Σχετικά με την αξιολόγηση της σημερινής κυβέρνησης το 69% έδωσε αρνητική ψήφο, ενώ όσον αφορά στην αξιολόγηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αρνητικά ψήφισε το 71% των πολιτών.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, πρώτος με 32% έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς και ακολουθεί με 15% ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης συγκεντρώνουν από 3%, ενώ ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος 2%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 42% και ακολουθεί ο Φώτης Κουβέλης με 37%, ο Αλέξης Τσίπρας με 35%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 27%, ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 13%.

Τέλος, στην ερώτηση για έξοδο από το μνημόνιο ή παραμονή στο ευρώ το 58% απάντησε υπέρ της παραμονής στο ευρώ, ενώ στην ερώτηση για το αν θα έπρεπε να πάμε σε πρόωρες εκλογές το 63% των πολιτών τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της θητείας της κυβέρνησης.

Φωτογραφία: Ηλίας Μάκος

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε για πολλά χρόνια»