Πάγωμα ωαρίων με τη στήριξη των Apple και Facebook

Πάγωμα ωαρίων με τη στήριξη των Apple και Facebook

Νέα στρατηγική από τις εταιρείες για να προσελκύσουν νέους εργαζόμενους.

«Η Apple νοιάζεται πραγματικά για τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους και πάντα αναζητούμε νέους τρόπους ώστε τα προγράμματα υγείας που προσφέρουμε να καλύπτουν τις ανάγκες τους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της γνωστοποιώντας την πρόθεση της να προσφέρει τη δυνατότητα κρυοσυντήρησης των ωαρίων των υπαλλήλων.

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και η πλατφόρμα δικτύωσης Facebook, ώστε αμφότεροι να προσελκύσουν περισσότερες γυναίκες οι οποίες δεν θα ήθελαν να απολέσουν τη χαρά της μητρότητας.

Η προσφορά για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων είναι μία από τις πολλές πρωτοβουλίες της εταιρείας όπως η μεγαλύτερης διάρκειας γονεϊκή άδεια, η καταβολή των διδάκτρων για όλα τα μαθήματα που παρακολουθούν οι υπάλληλοι και η επιδοτούμενη αναχρηματοδότηση των φοιτητικών δανείων.

Η «στροφή» αυτή από πλευράς Apple συμπίπτει χρονικά με το διορισμό της Ντενίζ Γιανγκ Σμιθ ως επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων. Η Γιανγκ Σμιθ σε μια επίδειξη talent management ζήτησε από τους 98 χιλιάδες εργαζομένους της Apple να αποκαλύψουν για ποιες ασφαλιστικές παροχές ενδιαφέρονταν περισσότερο. «Εξακολουθούμε να επεκτείνουμε τις διάφορες παροχές που προσφέρουμε στις γυναίκες όπως η μακρύτερη άδεια μητρότητας, αλλά και η κρυοσυντήρηση και η αποθήκευση των ωαρίων ως μέρος της στήριξή μας στις τεχνικές και θεραπείες υποβοηθούμενης γονιμότητας. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες που εργάζονται στην Apple ώστε να κάνουν την καλύτερη δουλειά καθώς φροντίζουν για τους αγαπημένους τους και ανατρέφουν τις οικογένειές τους», λέει χαρακτηριστικά.

Το Facebook, αντίστοιχα, προσφέρει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια για την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και βοήθεια στην περίπτωση υιοθεσίας ή την απόκτηση παιδιού από παρένθετη μητέρα αλλά και άλλες υπηρεσίες υποβοηθούμενης γονιμότητας για άνδρες και γυναίκες.