«Παιχνιδάκι» πλέον οι ομαδικές συνομιλίες για τους χρήστες του Messenger

«Παιχνιδάκι» πλέον οι ομαδικές συνομιλίες για τους χρήστες του Messenger
epa07306573 (FILE) - The logo of the messaging application WhatsApp (C) is pictured on a smartphone screen in Taipei, Taiwan, 26 September 2017 (reissued 21 January 2019). Facebook's messenger service WhatsApp is to limit the number of persons it is possible to forward messages to, in a bid to reduce the spread of Fake News and rumors. EPA/RITCHIE B. TONGO *** Local Caption *** 53792247 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ομαδικές συνομιλίες γίνονται πιο εύκολες και διασκεδαστικές από ποτέ απλά με ένα νέο χαρακτηριστικό.

Το Facebook Messenger προσθέτει ένα νέο τρόπο απάντησης, ο οποίος θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στις ομαδικές συνομιλίες όπου μερικές φορές δεν είναι σαφές ποιός μιλάει με ποιόν καθιστώντας έτσι τη συνομιλία πιο δύσκολη.

Το νέο χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε την Τετάρτη και θα κυκλοφορήσει σε περισσότερους από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες του Messenger, οι οποίοι θα μπορούν να πατούν παρατεταμένα ένα μήνυμα για να γράψουν μια απάντηση η οποία θα αναφέρεται στο μήνυμα στο οποίο απαντούν. Αντί να απαντούν, δηλαδή, κάτω από το αρχικό μήνυμα, η νέα λειτουργία θα εμφανίζει το μήνυμα που απαντά ένα άτομο μαζί με την απάντησή του στο κάτω μέρος της συζήτησης, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να δουν την τελευταία ενημέρωση στη συζήτηση χωρίς να χρειάζεται να σύρουν την οθόνη προς τα επάνω.

Η ιδέα είναι να γίνουν ευκολότερες οι συνομιλίες στην εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχουμε πίσω στα μηνύματα για να προλάβουμε μια συνομιλία ή να δούμε σε τι ακριβώς έλεγε ο φίλος μας «ναι».

Η ενημέρωση έρχεται καθώς το Facebook έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων του. Σε μία έκθεσή της που δημοσίευσε τον Ιανουάριο η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ενδέχεται να ενσωματώσει τις υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω του Facebook, του Instagram και του WhatsApp, για να επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.

Το Facebook προσθέτει, επίσης, νέα χαρακτηριστικά στο Messenger, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν πιο φιλικό προς το χρήστη και πιο διασκεδαστικό. Για παράδειγμα, μπορεί να ξεκλειδωθεί μια μυστική σκούρα λειτουργία στέλνοντας ένα emoji φεγγαριού.

Τον περασμένο μήνα, το Facebook παρουσίασε ένα κουμπί αναστολής μηνύματος για την εφαρμογή Messenger, η οποία δίνει στους ανθρώπους μια «περίοδο χάριτος» δέκα λεπτών για να διαγράψουν ένα μήνυμα μετά την αποστολή του και πριν κάποιος το έχει δει. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι ο παραλήπτης θα λάβει ειδοποίηση ότι το μήνυμα έχει ανακληθεί.

Η ενημέρωση έρχεται σχεδόν τρία χρόνια αφότου το Facebook πρωτοξεκίνησε να δοκιμάζει κρυπτογραφημένα μηνύματα στο Messenger με τη λειτουργία των «μυστικών συνομιλιών».