Πέντε τρόποι για να οργανωθείτε στη δουλειά

Πέντε τρόποι για να οργανωθείτε στη δουλειά

Μερικά απλά βήματα που θα κάνουν την επαγγελματική σας ζωή ευκολότερη.

του Βερν Χάρνις

Το φθινόπωρο σιγά-σιγά πλησιάζει, και μαζί του έρχεται και πολλή δουλειά. Ιδού πέντε τρόποι για να βελτιώσετε την αποδοτικότητά σας.

1. Μην δέχεστε τον καθένα όλη την ώρα
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να πετύχετε την ανάπτυξη της επιχείρησής σας αν προσκαλείτε εργαζόμενους να έρχονται όποτε θέλουν και να αράζουν στον καναπέ του γραφείου σας. Ορίστε μια ώρα την ημέρα για να συναντιέστε με την ομάδα σας, και κλείστε την πόρτα την υπόλοιπη μέρα. Θα σοκαριστείτε θετικά όταν δείτε πόση περισσότερη δουλειά βγάζετε έτσι. Ακόμα καλύτερα, οι εργαζόμενοί σας θα μάθουν να επιλύουν προβλήματα μόνοι τους.

2. Αποφύγετε τις ψηφιακές διασπάσεις προσοχής
Αυτοματοποιήστε τα μικρά ψηφιακά καθήκοντα που διασπούν την προσοχή σας. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία όπως το IFTTT ή το Zapier για να στείλετε τιμολόγια ή να ανεβάσετε αναρτήσεις στο ιστολόγιό σας. Σταματήστε τις «ανασκαφές» για παλιά και χαμένα email με το FollowUp.cc, το οποίο σας επιτρέπει να ξαναστείλετε σημαντικά μηνύματα στον εαυτό σας.

3. Περιορίστε τις έξωθεν οχλήσεις
Ομαδοποιήστε παρεμφερείς διαδικασίες και αντιμετωπίστε τες την ίδια χρονική περίοδο, κάθε εβδομάδα ή μήνα. Για παράδειγμα, αν σας ενοχλούν οι συνεχείς ερωτήσεις των πελατών σας, κανονίστε μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί τους κάθε μήνα, όπου θα επιλύετε όλες τις απορίες τους. Έτσι, γλιτώνετε τις ενοχλήσεις ενώ και οι πελάτες σας μαθαίνουν να σας λένε τα προβλήματά τους δομημένα, σε μια συνομιλία.

4. Κανονίστε έξυπνα τα ραντεβού σας
Το να κανονίσετε μια συνάντηση ή ένα απλό τηλεφώνημα μπορεί να κοστίσει σε σας ή τον βοηθό σας μισή ντουζίνα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σταματήστε να χάνετε έτσι το χρόνο σας χρησιμοποιώντας το ScheduleOnce. Η συγκεκριμένη υπηρεσία σας επιτρέπει να μοιράζεστε ένα δημόσιο ημερολόγιο με τις επαφές σας έτσι ώστε να επιλέγουν για τη συνάντησή τους μαζί σας την ημέρα και ώρα που τους βολεύει – απ’ αυτές που είναι διαθέσιμες.

5. Προστατέψτε τον ύπνο σας
Η ανάγνωση κειμένων σε ψηφιακές συσκευές τη νύχτα μπορεί να παρεμποδίσει τον ύπνο σας με το μπλε φως που εκπέμπουν. Μπορεί να σας φαίνεται γελοίο, αλλά καλό είναι όταν διαβάζετε κάτι στο tablet ή το τηλέφωνό σας πριν κοιμηθείτε να φοράτε γυαλιά ηλίου που μπλοκάρουν το μπλε φως. Μπορεί να σας κοστίσει μερικά αστεία από τους γύρω σας, αλλά θα είστε σίγουρος ότι το επόμενο πρωινό δεν θα ξυπνήσετε κουρασμένος και ζαλισμένος.

Διαβάστε ακόμη:

Έλλειψη συγκέντρωσης στο γραφείο; Το κλειδί για την παραγωγικότητα

Πως να γίνετε πιο δημιουργικοί μέσα σε 10 λεπτά!

Οι οκτώ δικαιολογίες των μη παραγωγικών εργαζομένων