Πληθαίνουν τα μαύρα σύννεφα στην οικονομία, σύμφωνα με τον γίγαντα της ναυτιλίας Maersk

Πληθαίνουν τα μαύρα σύννεφα στην οικονομία, σύμφωνα με τον γίγαντα της ναυτιλίας Maersk
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα κέρδη από τις ωκεάνιες δραστηριότητες θα μειωθούν τους επόμενους μήνες

Κέρδη ρεκόρ σημείωσε για το γ’ τρίμηνο η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, η Maersk, λόγω των υψηλών ναύλων στις θαλάσσιες μεταφορές, ωστόσο διακρίνει επιβράδυνση της ζήτησης.

Ο γίγαντας της παγκόσμιας Ναυτιλίας από τη Δανία, που θεωρείται βαρόμετρο για το παγκόσμιο εμπόριο, ανέφερε κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων (EBITDA) 10,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας αύξηση περίπου 60% σε σχέση με το 2021.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε το guidance της για το EBITDA, ύψους 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και ελεύθερες ταμειακές ροές άνω των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Søren Skou είπε ότι τα «εξαιρετικά αποτελέσματα» οφείλονται στη συνεχιζόμενη άνοδο των ναύλων, αλλά είναι σαφές ότι έχουν κορυφωθεί και θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται το τέταρτο τρίμηνο λόγω πτώσης της ζήτησης και άμβλυνσης των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Όπως είπε ο Skou, τα κέρδη από τις ωκεάνιες δραστηριότητες της εταιρείας θα μειωθούν τους επόμενους μήνες.

«Είναι πολλά μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα: ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, ο υψηλός πληθωρισμός και η επικείμενη παγκόσμια ύφεση. Τα παραπάνω επιβαρύνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την παγκόσμια ζήτηση για logistics. Ενώ αναμένουμε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα οδηγήσει σε μια πιο ήπια αγορά στον Ωκεανό, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης στο πλαίσιο της επιχείρησής μας».

Στην έκθεσή της για το δεύτερο τρίμηνο, η Maersk επισήμανε επικείμενη επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης για τη ναύλωση φορτηγών πλοίων εν μέσω αποδυνάμωσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι η παγκόσμια ζήτηση εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να συρρικνωθεί μεταξύ 2% και 4% το 2022, σημειώνοντας ότι οι ναύλοι μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο καθώς η ζήτηση μετριάστηκε και οι περιορισμοί για την Covid-19 στην Κίνα μειώθηκαν.