Πώς είδαν τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς οι Deutsche Bank και Morgan Stanley

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς είδαν, επίσης, τη συμφωνία με την Intrum για τα ΝPEs.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Τράπεζας Πειραιώς ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες της Deutsche Bank, αναφέρει ο οίκος σε έκθεσή του στην οποία διατηρεί σύσταση «hold» και τιμή-στόχο στο 1,5 ευρώ.

Όπως αναφέρει η DB, τα καθαρά έσοδα από τόκους κινήθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω καλύτερης τιμολόγησης στις νέες χορηγήσεις και βελτιωμένου κόστους χρηματοδότησης. Ωστόσο, οι συνολικές προβλέψεις διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων ενώ η μείωση των NPEs διαμορφώθηκε στα 500 εκατ. ευρώ, με το δείκτη NPE να αυξάνεται στο 52,5% από 51,5% καθώς οι συνολικές χορηγήσεις υποχωρούν.

Όσον αφορά στο deal με την Intrum για τη διαχείριση των NPEs, o οίκος εκτιμά ότι θα έχει θετική επίπτωση 50-60 μονάδων βάσης στα κεφάλαια της τράπεζας ενώ αναμένεται να στηρίξει τις επιδόσεις της μετοχής.

Η Morgan Stanley σημειώνει ότι τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς ανήλθαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων λόγω υψηλότερων προβλέψεων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση underweight και τιμή-στόχο στο 1,3 ευρώ, πολύ χαμηλότερα από την τιμή του τίτλου στο ταμπλό.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 19 εκατ. ευρώ έναντι προβλέψεων για 37 εκατ. ευρώ. Το βασικό σενάριο του οίκου κάνει λόγο για μια μεγάλη τιτλοποίηση, ύψους 7,67 δισ. ευρώ από την τράπεζα, η οποία θα καθαρίσει το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων και θα μειώσει τα NPEs σε επίπεδο ομίλου στα 13 δισ. ευρώ περίπου ως τα τέλη του επόμενου έτους.