Πώς ήταν ο Μπιλ Γκέιτς ως παιδί; Η σύγκρουση με τους γονείς οι… λιγοστοί φίλοι και το Χάρβαρντ

Πώς ήταν ο Μπιλ Γκέιτς ως παιδί; Η σύγκρουση με τους γονείς οι… λιγοστοί φίλοι και το Χάρβαρντ
epa07152435 Bill Gates, co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, attends a press conference in Tokyo, Japan, 09 November 2018. The Japan Sports Agency and the Bill and Melinda Gates Foundation announced a new partnership to utilize the momentum of the Olympic and Paralympic Games Tokyo 2020 to increase awareness of the Sustainable Development Goals (SDGs) with the launch of the 'Our Global Goals' campaign in 2019. EPA/FRANCK ROBICHON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγνωστες ιστορίες στην επερχόμενη αυτοβιογραφία του.

Από την Eleanor Pringle

Το 2024, ο Bill Gates μπορεί να μετρά μεταξύ των φίλων του τον CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, και τον ιδρυτή της Meta, Mark Zuckerberg. Ωστόσο, στα χρόνια που διαμορφωνόταν, ο συνιδρυτής της Microsoft δυσκολευόταν να ταιριάξει με τους συνομηλίκους του και συγκρούστηκε με τους γονείς του, προτού τελικά εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Ο 68χρονος Gates αποκάλυψε επίσης ότι παραλίγο να τον διώξουν από το κολέγιο, ενώ πρόκειται να μοιραστεί περισσότερα από τα «σκληρότερα κομμάτια» της πρώιμης ζωής του στα νέα του απομνημονεύματα που θα κυκλοφορήσουν του χρόνου.

Ο Gates ανακοίνωσε την έκδοση της αυτοβιογραφίας του, Source Code (Πηγαίος Κώδικας), στο ιστολόγιό του αυτή την εβδομάδα∙ αυτή θα είναι διαθέσιμη στις 4 Φεβρουαρίου 2025.

«Βρίσκομαι στη δημοσιότητα από τις αρχές των είκοσι μου, αλλά μεγάλο μέρος της ζωής μου πριν από τότε δεν είναι αρκετά γνωστό», έγραψε ο Gates στην ανάρτηση της ανακοίνωσης.

«Με τα χρόνια, με ρωτούσαν συχνά για την ανατροφή μου, το χρόνο μου στο Χάρβαρντ και την ίδρυση της εταιρείας. Αυτές οι ερωτήσεις με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι οι άνθρωποι μπορεί να ενδιαφέρονται για το ταξίδι μου και τους παράγοντες που το επηρέασαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο, προσθέτει, θα καλύπτει τα πρώτα χρόνια του ως ατίθασο παιδί, την «επαναστατική» εφηβική του φάση όταν συγκρούστηκε με τους γονείς του και «την ξαφνική απώλεια ενός κοντινού μου προσώπου».

«Σε όλη αυτή την περίοδο, θα βρείτε επίσης τις ιστορίες πολλών ανθρώπων που πίστεψαν σε εμένα, με ώθησαν να αναπτυχθώ και με βοήθησαν να μετατρέψω τις ιδιορρυθμίες μου σε δυνάμεις», συνέχισε ο Gates.

«Και σκέφτομαι την τύχη που είχα να γεννηθώ σε μια μεγάλη οικογένεια σε μια εποχή ιστορικών τεχνολογικών αλλαγών και αισιοδοξίας, και να ενηλικιωθώ τη στιγμή που η επανάσταση των προσωπικών υπολογιστών απογειωνόταν».

Αν και ο Gates δεν επεκτείνει ως προς το ποιο είναι το άτομο που έχασε σε νεαρή ηλικία, έχει μιλήσει στο παρελθόν για τον θάνατο του καλύτερου φίλου του σε δυστύχημα σε ηλικία 17 ετών. Πρόκειται για τον Kent Evans, ο οποίος σκοτώθηκε κάνοντας ορειβασία.

Η σύνοψη των απομνημονευμάτων σε ιστότοπους προπώλησης προμηνύει ότι το βιβλίο θα περιγράφει λεπτομερώς «την ιστορία της γιαγιάς και των φιλόδοξων γονιών», ενώ θα αφηγηθεί και την ιστορία του πώς ο Gates πήγε από τις «μεταμεσονύχτιες αποδράσεις» σε ένα εργαστήριο υπολογιστών και από εκεί στην ίδρυση της Microsoft.

Πέρυσι, γράφοντας στο LinkedIn, ο Gates έδωσε μια εικόνα – η οποία σίγουρα θα επεκταθεί στο βιβλίο – για το τι σήμαινε το σχολείο για αυτόν: «Είμαι ευγνώμων στο σχολείο και στους δασκάλους του για όλα όσα μου έδωσαν – συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να μάθω για τους υπολογιστές και τον προγραμματισμό σε νεαρή ηλικία. Κοιτάζοντας πίσω, είναι απίστευτο πόσο πολύ η εμπειρία μου εκεί διαμόρφωσε το μέλλον μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com