Πώς θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού

Πώς θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού

Από τους νέους αναμένεται να ξεκινήσει η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η αύξηση των κατώτατων μισθών θα ξεκινήσει από τους νέους ηλικίας έως 25 ετών καθώς η εξίσωση των αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους που παρέχουν ίδια εργασία θα περιλαμβάνεται σε μία από τις πρώτες νομοθετικές προτάσεις του υπουργείου Εργασίας και αυτό θα γίνει σίγουρα πριν από την επαναφορά των 751 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα.

Η σχετική διάταξη δεν αποκλείεται να ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τη θεσμική αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αναμένεται να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή από τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ό ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από διάλογο και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας ανέφερε ότι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ θα γίνει με μέτρα που θα τονώσουν την οικονομία.

Ακόμη ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε την απόλυτη εξίσωση όλων των εργαζομένων.

Κατά τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κώστας Σκουρλέτης, αναμένεται να εξειδικεύσει το χρονοδιάγραμμα των παρεμβάσεων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού να γίνει και εντός του 2015 εφόσον θα είναι έτοιμες και οι αντίστοιχες νομοθετικές παρεμβάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας ώστε να συνδυαστεί με φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων εκτιμούν ότι οι κυβερνητικέςεξαγγελίες κινούνται σε θετική κατεύθυνση, περιμένοντας όμως την εξειδίκευση των προτάσεων προκειμένου να διαμορφώσουν τις τελικές τους απόψεις.

Διαβάστε ακόμη: Που θα φτάσει η Ελλάδα αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός