Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα iPhone;

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένα iPhone;

Ανεξάρτητα από το τι σας λένε η Apple και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ένα iPhone δεν κοστίζει 199 δολάρια.

Οι τιμές των iPhone που βλέπετε στις διαφημίσεις είναι μάλλον παραπλανητικές, καθώς ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε ένα από τα smartphone της Apple έναντι 199 δολαρίων είναι να υπογράψετε ένα διετές συμβόλαιο με μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Διαφορετικά, η τιμή ενός iPhone ξεπερνάει τα 649 δολάρια, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε.

Την Παρασκευή, ωστόσο, η Verizon ανακοίνωσε κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την Apple και τις πωλήσεις του επόμενου iPhone. Στις 13 Αυγούστου, θα λήξουν οι συμβάσεις παροχής υπηρεσιών από την Verizon και δεν πρόκειται να ανανεωθούν, πράγμα που σημαίνει πως οι νέοι συνδρομητές δεν θα είναι σε θέση να πάρουν ένα iPhone ή οποιοδήποτε άλλο smartphone στην επιδοτούμενη τιμή. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να προκαταβάλουν το συνολικό κόστος της συσκευής ή να υπογράψουν για την αποπληρωμή του σε μηνιαίες δόσεις εντός ενός έτους.

Δεδομένου ότι η Verizon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο, θέτει την Apple σε μια δύσκολη κατάσταση. Τι θα κάνει, λοιπόν, η Apple; Σκεφτείτε πως αν η Apple πουλήσει το επόμενο iPhone έναντι 649 δολαρίων για παράδειγμα, τότε σε μεγάλη μερίδα των αγοραστών, θα φανεί 450 δολάρια ακριβότερο από ό,τι το προηγούμενο.