«Πρόσω ολοταχώς» για το επόμενο μοντέλο του Xperia η Sony

«Πρόσω ολοταχώς» για το επόμενο μοντέλο του Xperia η Sony
Photo:

To Ζ3+ δεν έπεισε τους καταναλωτές με την προβληματική του απόδοση και η εταιρεία ετοιμάζει ήδη τον αντικαταστάτη του, το Xperia Z5.

Σε λίγους μήνες εικάζεται ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο smartphone της Sony, το Xperia Z5, με τις φήμες να φουντώνουν σχετικά με τα χαρακτηριστικά που επερχόμενου κινητού τηλεφώνου.

Το μοντέλο Z3+, ή Z4 όπως είναι γνωστό στην Ιαπωνία, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο, ωστόσο η απήχηση που είχε στους καταναλωτές φαίνεται ότι δεν ήταν η αναμενόμενη – αναφέρει σε άρθρο της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer. Πρόσφατα, η Sony αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι ο επεξεργαστής Snapdragon 810 αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς προκαλούσε την υπερθέρμανση της συσκευής. Το πρόβλημα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται η απόδοση καθώς και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του smartphone.

Έχοντας αυτό υπόψη, είναι λογικό να γίνει η υπόθεση ότι η Sony θα επιλέξει κάποιο άλλο μοντέλο επεξεργαστή για το επερχόμενο «έξυπνο» κινητό της τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το άρθρο της Inquirer, φήμες θέλουν το Z5 να κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον στην Ιαπωνία, πριν την κυκλοφορία των Galaxy Note 5 και iPhone 7.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της συσκευής, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η πιο πιθανή επιλογή για επεξεργαστή είναι ο Snapdragon 820 της Qualcomm – ο οποίος δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά – ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα υπερθέρμανσης της συσκευής. Η οθόνη εικάζεται ότι θα έχει διαγώνιο 5,5 ιντσών με ανάλυση 4K. Επίσης, αναμένεται να είναι η πρώτη συσκευή κινητής τηλεφωνίας της Sony, που θα ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης αποτυπωμάτων, για περισσότερη ασφάλεια.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το νέο smartphone θα ενσωματώνει την κάμερα Exmor RS IMX230 CMOS της Sony ανάλυσης 21Mpixels και μπαταρία 4,500mAh.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές σχετικά με την τιμή της επερχόμενης συσκευής, εικάζεται ωστόσο, ότι ενδέχεται να κοστίζει μεταξύ 750 και 800 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ