Η πρώτη ασφαλιστική

Η πρώτη ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική επιτελεί ουσιαστικό ρόλο στην εδραίωση του αισθήματος εμπιστοσύνης στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Special Advertising Section

H Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη θυγατρική του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα, έχει συμβάλει καθοριστικά στη θεμελίωση και την ανάπτυξη του ασφαλιστικού θεσμού. Για περισσότερο από 120 χρόνια, από τη θέση του πρωταγωνιστή, δεν έχει πάψει να ηγείται των εξελίξεων, έχοντας σταθερά υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Σήμερα ανταποκρίνεται με επιτυχία στη διπλή πρόκληση, αφενός της προσαρμογής στα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι υφεσιακές συνθήκες και αφετέρου της υιοθέτησης των ρυθμιστικών κανόνων της οδηγίας Solvency II.

Στο περιβάλλον που οριοθετείται από τα ανωτέρω αναφερόμενα, απαιτείται εκ μέρους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων οργάνωση, ευελιξία, επανεξέταση της προσέγγισης του πελάτη, σωστή τιμολόγηση και προϊόντα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες πολύπλευρες ανάγκες.

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, με τις παροχές προς τους πολίτες να περιορίζονται διαρκώς. Κατά συνέπεια, η ιδιωτική ασφάλιση, λειτουργώντας μέσα σε ένα αυστηρότερο θεσμικό και εποπτικό πλαίσιο, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τα κεφάλαια που διαθέτει.

Εξάλλου, ο ασφαλιστικός κλάδος έχει επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Παρά την υποχώρηση των εργασιών του, καταβάλλει υψηλές αποζημιώσεις, που σε ετήσια βάση ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ, εμφανίζοντας σχετική σταθερότητα την τελευταία τετραετία, ενώ οι επενδύσεις που διαχειρίζεται αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ.

Βεβαίως, η ασφαλιστική αγορά καλείται να εργαστεί με συστηματικό τρόπο για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα πολίτη. Το γεγονός ότι τα ασφάλιστρα αποτελούν το 2,4% επί του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός  μέσος όρος κινείται στο 7,6%, καταδεικνύει όχι μόνο τις προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς, αλλά ταυτόχρονα την προσπάθεια που απαιτείται να καταβληθεί.

Η Εθνική Ασφαλιστική, με το ηχηρό brand name που διαθέτει και από τη θέση της κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας, θα επιτελέσει ουσιαστικό ρόλο στην εδραίωση του αισθήματος εμπιστοσύνης στον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης και, κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης του Έλληνα.

Ο πελάτης, άλλωστε, βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της στρατηγικής της εταιρείας, όπως μαρτυρά και η ιστορική της διαδρομή, στη διάρκεια της οποίας οικοδομήθηκαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν την  ταυτότητά της: κύρος, αξιοπιστία, φερεγγυότητα.

Μάλιστα, σήμερα, η εταιρεία έρχεται να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μαζί του, ανεβάζοντας ψηλότερα τον πήχυ στην ποιοτική ενημέρωση και εξυπηρέτησή του. Έχει τα οικονομικά μεγέθη, έχει ικανούς ανθρώπους, έχει πλούσια  πείρα, άρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει τον στόχο της: να είναι η πρώτη ασφαλιστική που θα έρχεται στο μυαλό του, στο άκουσμα της λέξης «ασφάλιση».

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της υγείας φέτος και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών, η Εθνική Ασφαλιστική θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με πιο λιτά και προσιτά προγράμματα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, δε, σχεδιάζεται σε συνεργασία με παρόχους υγείας, δηλαδή, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κ.ά., η δημιουργία πακέτων προϊόντων, προκειμένου να προσφέρει τις  καλύτερες δυνατές λύσεις και επιλογές.

Το 2013 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Εθνική Ασφαλιστική καθώς, παρά την αρνητική συγκυρία, κατάφερε να επιτύχει με τη συνετή και στοχευμένη στρατηγική της σημαντικά αποτελέσματα.

Με τον ίδιο δυναμισμό συνεχίζουμε και φέτος, προσβλέποντας σε σταθερά κερδοφόρο αποτέλεσμα και διεύρυνση των ήδη ηγετικών μεριδίων αγοράς.

Φωτογραφία: Σπύρος Μαυρόγαλος, Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλιστικής