Το πρώτο εναλλακτικό online φαρμακείο

Το πρώτο εναλλακτικό online φαρμακείο

Ο Σπύρος Ζιάκας οραματίστηκε τη νέα γενιά φαρμακείων στο διαδίκτυο και μιλάει στο FortuneGreece.com για το εγχείρημα του. 

Την ώρα που το παραδοσιακό φαρμακείο χάνει την πρωτοκαθεδρία του και ένας σημαντικός αριθμός εξ’ αυτών απειλείται με λουκέτο υπάρχουν φαρμακοποιοί που αναπροσαρμόζονται στην κρίση και ξανασυστήνονται στο κοινό με ένα νέο και ενδιαφέρον πρόσωπο.

Το YouPharmacy.gr, είναι το νέο online φαρμακείο που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, καθώς διαθέτει μια γκάμα με περισσότερα από 5.000 προϊόντα και προσφέρει ανταγωνιστικές τιμές που είναι έως και 40% χαμηλότερες από αυτές που υπάρχουν στα παραδοσιακά φαρμακεία.

Ονόματα εταιρειών όπως Frezyderm, Apivita, Korres, Vichy, Power Health και Solgar διαθέτουν στην αγορά τα προϊόντα τους μέσω αυτής της νέας πλατφόρμας. Ο χρόνος παράδοσης των παραγγελιών δεν ξεπερνά τις 48 ώρες, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποστολής σε όλη την Ελλάδα. Ως προς τον τρόπο πληρωμής δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα, καθώς ο πελάτης μπορεί να ακολουθήσει και την οδό της αντικαταβολής. Ο Σπύρος Ζιάκας, ιδρυτής του YouPharmacy.gr, μιλά στο FortuneGreece.com για το νέο του επιχειρηματικό βήμα καθώς και για τα σχέδια παρουσίασης του on line φαρμακείου στις αγορές του εξωτερικού.

Κύριε Ζιάκα πώς προέκυψε η ιδέα του youpharmacy; Ποιο κενό της αγοράς επιχειρούσατε να καλύψετε με τη σύστασή του;
Το YouPharmacy θα έλεγα ότι είναι παιδί της κρίσης. Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τη σκέψη ότι ο Έλληνας καταναλωτής έχει ανάγκη από χαμηλότερες τιμές που να αντέχει το πορτοφόλι του, σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα παροχών.

Ποια είναι μέχρι στιγμής η ανταπόκριση του κόσμου; Θεωρείτε ότι η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του youpharmacy;
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θερμή. Σημειώστε ότι σε διάστημα λειτουργίας μικρότερο των επτά εβδομάδων, η ιστοσελίδα μας αριθμούσε πάνω από 100.000 μοναδικούς επισκέπτες. Η κρίση οπωσδήποτε ωθεί τον κόσμο στην αναζήτηση καλύτερων τιμών. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του YouPharmacy παίζει επίσης η άνθηση των διαδικτυακών αγορών αλλά και τα υψηλά ποιοτικά standards τόσο των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών μας.

Πόσα προϊόντα υπάρχουν στο online φαρμακείο; Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σκαριά συνεργασίες με νέες εταιρείες;
Στο YouPharmacy φιλοξενούνται πάνω από 5.000 προϊόντα γνωστών ελληνικών και ξένων εταιρειών όπως καλλυντικά , αντηλιακά, συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, αθλητικά συμπληρώματα, αδυνατιστικά, βρεφικά & παιδικά είδη, προϊόντα υγείας και πλήθος άλλων προϊόντων. Προκειμένου να καλύπτουμε τις ανάγκες του Έλληνα καταναλωτή, η γκάμα μας εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα προϊόντα και οι συνεργασίες μας με νέες εταιρείες είναι συνεχείς.

Απευθύνεστε μόνο στην Ελλάδα ή και στις αγορές του εξωτερικού;
Προς το παρόν απευθυνόμαστε μόνο στην ελληνική αγορά. Όμως στο ετήσιο πλάνο της εταιρείας μας συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα μας σε αρκετές χώρες του εξωτερικού.

Πώς καταφέρνετε και προσφέρετε στον τελικό καταναλωτή εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 40% σε προϊόντα γνωστών εταιρειών; Δεν περιορίζονται σημαντικά τα δικά σας περιθώρια κέρδους;
Λόγω του μεγάλου όγκου πωλήσεων του YouPharmacy έχουμε ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα απέναντι στους προμηθευτές μας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουμε τις μέγιστες δυνατές εκπτώσεις στις αγορές μας. Ταυτόχρονα, περιορίζουμε το περιθώριο κέρδους μας, αφού η βιωσιμότητα μας βασίζεται κυρίως στον όγκο πωλήσεων.

Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί στον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείστε και πώς βλέπετε το μέλλον του παραδοσιακού φαρμακείου;
Όπως σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές είναι συνεχείς, σκληρές και ανατρεπτικές. Το παραδοσιακό ελληνικό φαρμακείο βιώνει μια εντονότατη κρίση, με συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους του, απώλεια σημαντικού μέρους των προϊόντων του προς άλλα κανάλια διανομής, πίεση για εξαντλητικούς ρυθμούς λειτουργίας και πλήθος καθημερινών αλλαγών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του. Σε τέτοιες περιόδους καθοριστικών αλλαγών ισχύει ο σκληρός νόμος της εξέλιξης του Δαρβίνου: Προσαρμόζεσαι, ή πεθαίνεις.

Ποιοι οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για φέτος και ποια τα άμεσα σχέδια του youpharmacy.gr;
Στόχος μας στο YouPharmacy είναι ο ευχαριστημένος πελάτης. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας και όχι το κυνήγι των αριθμών. Τέλος, στα άμεσα σχέδια μας είναι η δραστηριοποίηση μας σε χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να προωθήσουμε αξιόλογες και ανταγωνιστικές ελληνικές εταιρείες και στο ξένο κοινό.

Διαβάστε ακόμη: 

O Spitogatos απέκτησε συγκάτοικο!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος βγήκε πιο ισχυρή από την κρίση

Μην πετάτε ούτε ένα μπουκαλάκι της Coca-Cola