Ρ. Μπουρλά: «Θα συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες»

Ρ. Μπουρλά: «Θα συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες»
Νέα επένδυση στον τομέα του eCommerce & eGrocery last mile από την Olympia Group. Τι δηλώνει στο Fortune Greece ο Ρόμπυ Μπουρλά.

Την περασμένη Πέμπτη η Olympia Group ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στον τομέα του eCommerce & eGrocery last mile. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι επένδυσε στην εταιρεία SVUUM, με στόχο την ανάπτυξη του πιο πελατοκεντρικού και καινοτόμου «Hand to Hand Delivery» στην Ελλάδα. Η επένδυση υλοποιείται από τον επενδυτικό βραχίονα Public Capital Partners, μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την υποστήριξη ταχέως αναπτυσσόμενων scaleup εταιρειών με δραστηριότητα στον τομέα του retailtech & logistics. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική επένδυση της Olympia που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εποχής στον κλάδο των ηλεκτρονικών αγορών και του last mile, προσφέροντας μια αναβαθμισμένη και αξιόπιστη λύση στους καταναλωτές.

Ποια όμως είναι η στόχευση της Olympia Group και τι άλλο σχεδιάζει; Απάντησε σε αυτό το ερώτημα έδωσε στο Fortune Greece ο Ρόμπυ Μπουρλά διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Sunlight Systems και της Westnet – θυγατρικών εταιρειών του ομίλου Olympia.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως λέει «στον τομέα του OmniRetail, ως Όμιλος Olympia προχωράμε σε επενδύσεις σε καινοτόμες εταιρείες, scale up ομάδες και καινοτόμες πλατφόρμες ή υπηρεσίες που έχουν αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο, σημειώνουν υψηλές επιδόσεις στον δείκτη ικανοποίησης πελατών και μας βοηθούν να προσφέρουμε αναβαθμισμένες και αξιόπιστες λύσεις για τους καταναλωτές».

Πέραν της επένδυσής στη SVUUM, αυτό αποδεικνύεται, όπως σημειώνει ο ίδιος, «και από πρόσφατες επενδύσεις μας σε επιτυχημένες scale-up εταιρείες όπως η ΒΟΧ ΝΟW ή η Douleutaras». «Όραμά μας» αναφέρει ο κ. Μπουρλά «είναι να συμβάλουμε ενεργά στη διαμόρφωση μιας νέας εποχής στον κλάδο του Omnichannel και του last mile, ενώ θα συνεχίσουμε ν’ αναζητούμε επενδυτικές ευκαιρίες στους κλάδους των Audio Books, του Ed Tech αλλά και των Analytics. Ο Όμιλος Olympia συνεχίζει να υποστηρίζει το σύνολο των εταιρειών του χαρτοφυλακίου του ώστε να γίνουν ηγέτες στους τομείς δραστηριοποίησής τους, που περιλαμβάνουν τον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και τον κλάδο software».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η SVUUM; Η εταιρεία στην οποία επένδυσε ο όμιλος Olympia προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελάτη, καθώς αξιοποιεί μια διεθνή τεχνολογική πλατφόρμα, σε συνδυασμό με ένα ιδιόκτητο δίκτυο σε 10 μεγάλα αστικά κέντρα και πληθυσμιακή κάλυψη 75%, διασφαλίζοντας έτσι αξιοπιστία στις παραδόσεις που στο 95% των περιπτώσεων γίνονται την ίδια ή την επόμενη μέρα. Οι καινοτόμες υπηρεσίες της εταιρίας ξεχωρίζουν, καθώς επιτρέπουν στους τελικούς καταναλωτές να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι το ακριβές διάστημα παράδοσης της παραγγελίας τους, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα ενεργοποίησης ειδοποιήσεων, καθώς και άμεσης επικοινωνίας με τον οδηγό.

Με έτος ίδρυσης το 2021, η SVUUM αναγνωρίζεται ως η πιο πελατοκεντρική και καινοτόμος eCommerce last mile εταιρεία στην Ελλάδα, με μέση αξιολόγηση παραλήπτη 4,8/5 σε σύνολο 1,5 εκατομμύρια παραδόσεων που έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα. Η εταιρεία υποστηρίζει 150 από τις μεγαλύτερες εταιρείες eCommerce και 6 από τα μεγαλύτερα σούπερ-μάρκετ στην Ελλάδα, παραδίδοντας ακόμη και Σάββατο, ενώ αναπτύσσει συνεχώς νέες υπηρεσίες, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αποτελεσματική διαχείριση των δρομολογίων, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: