Η Samsung έφερε το «έξυπνο» ρολόι της

Η Samsung έφερε το «έξυπνο» ρολόι της

Το πρώτο smartwatch της αγοράς είναι εδώ - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σε μια σεμνή, πλην πανηγυρική, τελετή η Samsung παρουσίασε με καμάρι και υπερηφάνεια στον υπόλοιπο πλανήτη το καινούριο της smartwatch, το Galaxy Gear.

Πρόκειται για ένα «έξυπνο κόσμημα», το πρώτο από τα πολλά που πρόκειται να ακολουθήσουν στο μέλλον. Και δεν είναι ένα απλό ρολόι.

Διαθέτει κάμερα 1.9 megapixel, δύο μικρόφωνα, ένα κρυφό ακουστικό και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο 720p. Στο εσωτερικό του κρύβονται ο μονοπύρηνος Exynos 800MHz, 512MB RAM καθώς και 4GB αποθηκευτικός χώρος.

Διαβάστε ακόμη: Apple Vs Samsung: Αντίπαλοι στα δικαστήρια, συνέταιροι στις business

Η AMOLED οθόνη του έχει μέγεθος 1.63 ίντσες και ανάλυση 320×320 pixels ενώ το Galaxy Gear θα «τρέχει» με Android 4.3, το οποίο υποστηρίζει τη χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση του Bluetooth 4.0 LE, κάτι που θα κάνει την επικοινωνία του με τον έξω κόσμο ακόμη πιο βατή.

Μέσω Bluetooth το Galaxy Gear θα μπορεί να «συνεργάζεται» με τα επίσης φρέσκα Galaxy Note III και Galaxy Note 10.1 2014 edition, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό του να πραγματοποιεί κλήσεις από το «έξυπνο» του ρολόι.

Διαβάστε ακόμη: Η Samsung βάζει πλώρη για την 5η γενιά κινητών

Τον προσεχή Οκτώβριο η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει το Galaxy Gear στις ΗΠΑ, με την σχετικά τσουχτερή τιμή των 299 δολαρίων. Παράλληλα, θα ανεβεί και η νέα αναβάθμιση των Galaxy S4, Galaxy S III και Galaxy Note II, ούτως ώστε να γίνει δυνατή η επικοινωνία τους με το νέο smartwatch. Αυτό σημαίνει ότι η σύνδεσή του θα περιορίζεται μόνο με μερικά από τα μοντέλα της Samsung, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Όπως είχε ήδη διαρρεύσει λίγες μέρες πριν την παρουσίασή του, το Galaxy Gear διαθέτει σταθερή, μεταλλική επιφάνεια που στηρίζει την οθόνη του κι έρχεται με έναν αριθμό διαθέσιμων εφαρμογών που ξεπερνά τις 70, οι οποίες μπορούν να προστεθούν μέσω του Galaxy Gear Manager app από τα Galaxy smartphones.

1/12