Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Ryanair στη Γερμανία

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι πιλότοι της Ryanair στη Γερμανία
epa06397443 Passengers board a Ryanair airplane at Brussels airport, Belgium, 18 December 2017. According to reports, Ryanair is in negotiations to also take off from Liege as third airport for Belgium. EPA/OLIVER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στόχος τους να ασκήσουν πιέσεις στον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να ξεκινήσει συνομιλίες με τους εργαζομένους για τις αμοιβές και τους όρους εργασίας.

Αντιμέτωπη με νέα απεργία βρίσκεται η Ryanair, καθώς οι πιλότοι και τα πληρώματα καμπίνας της εταιρείας στη Γερμανία προχώρησαν σε 24ωρη απεργία σήμερα, με στόχο να ασκήσουν πιέσεις στον αερομεταφορέα χαμηλού κόστους να ξεκινήσει συνομιλίες με τους εργαζομένους για τις αμοιβές και τους όρους εργασίας.

Εχθές η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει 150 από τις 400 πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από και προς Γερμανία λόγω της απεργίας και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα οδηγήσουν σε περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το Reuters.

Η γερμανική ένωση πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) κάλεσε τη Ryanair να συμφωνήσει σε διαμεσολάβηση σχετικά με τη διαφωνία της για τις αμοιβές και τους όρους, αλλά οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν ως προς το ποιος πρέπει να είναι ο διαμεσολαβητής.

Η Ryanair από την πλευρά της αναφέρει ότι η τελευταία της προσφορά προς VC αφορούσε όλες τις απαιτήσεις της ένωσης και ότι η απεργία είναι παράλογη.

Από τη μεριά της η γερμανική ένωση εργαζομένων Verdi επιδιώκει σημαντική αύξηση των μισθών καθώς και τοπικές συμβάσεις για περίπου 1.000 μέλη των πληρωμάτων καμπίνας της Ryanair. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η διοίκηση της εταιρείας δέχεται να προχωρήσει στη σύναψη συμβάσεων μόνο μετά το 2022.

Σημειώνεται ότι ο ιρλανδικός μεταφορέας βρίσκεται σε διαμάχη με τα συνδικάτα, ειδικά στη Γερμανία, για την πρακτική του να εκμισθώνει πιλότους μέσω τρίτων πρακτορείων, όπως η McGinley Aviation. Η αεροπορική εταιρεία πέρυσι αποφάσισε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τις σχέσεις με τους πιλότους της και να εξομαλύνει την κρίση.

Ωστόσο, η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα όπου η Ryanair αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο αερομεταφορέας βρέθηκε φέτος το καλοκαίρι αντιμέτωπος με τις χειρότερες απεργίες στην ιστορία του, αν και τον Αύγουστο κατέληξε σε συμφωνία με τους Ιρλανδούς πιλότους εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα μπορούσε να επιτύχει συμφωνίες και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμη: Με απολύσεις απειλεί η Ryanair τους εργαζόμενους εάν συνεχιστούν οι απεργίες