Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Alitalia

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή η Alitalia

Τη μη συμμετοχή της στη νέα ΑΜΚ αποφάσισε η Air France-KLM - Πιθανή συνεργασία με Aeroflot ή Emirates βλέπουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Παρά τη χθεσινή έγκριση του νέου σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας αερομεταφορών Alitalia, το οποίο περιλαμβάνει σειρά περικοπών, ο όμιλος Air France-KLM έκανε γνωστό σήμερα ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην προγραμματισμένη αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας «λόγω κυρίως των ανεπαρκών μέτρων για τη μείωση των χρεών που έχουν συσσωρευθεί».

Όπως υπογραμμίζουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η ιταλική αεροπορική εταιρία καλείται τώρα να αναζητήσει νέο στρατηγικό επενδυτή. Θεωρείται πιθανός νέος κύκλος επαφών με την ρωσική Aeroflot αλλά και με την Emirates, την αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Alitalia στην Ρώμη, εποχικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εταιρίας, με αίτημα να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας τους σε μια φάση έντονης οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε ακόμη: «Πόλεμος» για την επιβίωση της Alitalia

Στοιχεία για την Alitalia:

– Οι εργαζόμενοι του ιταλικού αερομεταφορέα είναι 14.000.

– Τα χρέη της επιχείρησης έχουν φθάσει σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

– Ο κύριος μέτοχος μέχρι σήμερα είναι ο όμιλος Air France-KLM, ενώ σε αυτή συμμετέχει επίσης μια σειρά Ιταλών επιχειρηματιών.

– Κατά το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο, αποφασίσθηκε να περιοριστούν, κατά το δυνατόν, οι απολύσεις. Μολαταύτα υπολογίζεται ότι πρόκειται να θεωρηθούν «υπεράριθμοι» 2.000 εργαζόμενοι.

– Σύμφωνα με αναλυτές η μείωση των δαπανών, που εκφράζονταν ελπίδες ότι θα έφθανε τα 400 εκατομμύρια ευρώ, δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

– Από τους υπαλλήλους που θα παραμείνουν εντός εταιρίας, αναμένεται να ζητηθεί μείωση απολαβών κατά 20% ως 25%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Aegean Airlines: Ξανά στην Αίγυπτο μέσω EgyptAir