Σε κλοιό αγροτών η Αθήνα: Επεισόδια και προσαγωγές

Σε κλοιό αγροτών η Αθήνα: Επεισόδια και προσαγωγές
Αγρότες από την Κρήτη έχουν φθάσει από το λιμάνι του Πειραιά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκρούονται με τους αστυνομικούς έξω από το υπουργείο, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Αγρότες από μπλόκα από όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματίσει διήμερη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό, την κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί καθώς και την καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα οι αγρότες-Τρακτέρ έσπασαν τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική Οδό.

 

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προσέλευση των αγροτών στην Αθήνα και ήδη πριν λίγη ώρα έφτασαν στην πλατεία Βάθη και παραγωγοί από την Πελοπόννησο. Στην περιοχή, όπου βρίσκεται και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επικρατεί ατμόσφαιρα τεταμένης ηρεμίας, ενώ νωρίτερα αγρότες απομόνωσαν ομάδα νεαρών, η οποία επιχείρησε να δημιουργήσει σκηνικό έντασης.

Εν τω μεταξύ στην πλατεία Συντάγματος έχουν ήδη στηθεί σκηνές, αφού πρόθεση των αγροτών είναι να παραμείνουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον επί διήμερο. Νωρίτερα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα

 

Η κατάσταση εκτονώθηκε με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Αγρότες σπάνε περιπολικό

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, αγρότες που φτάνουν στην Αθήνα από την Πελοπόννησο συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας και στη συνέχεια έσπασαν περιπολικό που ήταν ακινητοποιημένο στον δρόμο και τους εμπόδιζε να περάσουν. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των αγροτών με τα ΜΑΤ, οι αγρότες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.


Έσπασαν τις διαχωριστικές νησίδες στην Αττική Οδό

Στην περιοχή του Κορωπίου, αγρότες με δέκα τρακτέρ έσπασαν τις Αττική Οδό, στο Κορωπί κλείνοντας τον δρόμο προς το αεροδρόμιο. Στο σημείο επικράτησε μεγάλη ένταση και χρειάστηκε η επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, αγρότες έρχονται στην Αθήνα με σκοπό να παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους και ήδη ξεκίνησαν να στήνουν σκηνές στην πλατεία

Διαβάστε επίσηςΣε κλοιό αγροτών από την Κρήτη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης