Σε… ρυθμούς AI και η Samsung – Προσθέτει real time μετάφραση στο νέο μοντέλο smartphone

Σε… ρυθμούς AI και η Samsung – Προσθέτει real time μετάφραση στο νέο μοντέλο smartphone
In this photo illustration a Samsung logo seen displayed on a smartphone screen in Chania, Greece on August 29, 2023. (Photo illustration by Nikolas Kokovlis/NurPhoto) (Photo by Nikolas Kokovlis / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα επιτρέπει τη «μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε ήχο και κείμενο καθώς οι καλούντες βρίσκονται στη γραμμή».

Η Samsung θα αναπτύξει μια λειτουργία μετάφρασης κλήσεων σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης το επόμενο έτος, δήλωσε η εταιρεία στο AFP την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι θα κάνει τη συνομιλία σε διάφορες γλώσσες τόσο εύκολη όσο το να «ενεργοποιείς ενσωματωμένους υπότιτλους».

Η Samsung είναι από τεχνολογικές εταιρείες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε έναν παγκόσμιο χρυσορυχείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δει chatbots που μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία και λογισμικό που μπορεί να παράγει ζωντανές εικόνες και βίντεο.

Η εταιρεία, μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, αναφέρει ότι η νέα λειτουργία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο θα ενσωματωθεί στο νέο μοντέλο ναυαρχίδα Galaxy, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με το AFP.

Θα επιτρέπει τη «μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε ήχο και κείμενο καθώς οι καλούντες βρίσκονται στη γραμμή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο AFP, προσθέτοντας ότι δεν έχει καθοριστεί πόσες γλώσσες θα υποστηρίζονται.

Η μετάφραση θα ενεργοποιείται ακόμη και αν ο συνομιλητής χρησιμοποιεί smartphone που δεν είναι της Samsung, καθώς το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί «ΑΙ τεχνολογία εντός της συσκευής».

Το να μιλάτε σε κάποιον σε μια ξένη γλώσσα χρησιμοποιώντας αυτη λειτουργία θα είναι «τόσο απλό όσο το να ενεργοποιείτε τους ενσωματωμένους υπότιτλους» σε εκπομπές streaming, ανέφερε η Samsung σε δελτίο τύπου, με τις ιδιωτικές συνομιλίες να κλειδώνονται με ασφάλεια στα τηλέφωνα.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι θα ήταν ένα «σημαντικό επίτευγμα» και σημάδι πραγματικής τεχνολογικής προόδου αν η τεχνητή νοημοσύνη της Samsung μπορούσε να προσφέρει μετάφραση φωνητικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ολόκληρη η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων η τεχνητή νοημοσύνη θα κατανοήσει ένα πρωτότυπο περιεχόμενο και θα το μεταφράσει σε μια ξένη γλώσσα και στη συνέχεια θα το μεταφέρει σε έναν ακροατή», δήλωσε ο Λι Γουόν-Κανγκ, επικεφαλής της μεταφραστικής startup XL8 στη Νότια Κορέα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Θα πρέπει να το δούμε και να το χρησιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι για να δούμε πόσο καλό είναι, συμπεριλαμβανομένου του αν το μεταφρασμένο περιεχόμενο θα μιλιέται με τη φωνή της ή την πρωτότυπη φωνή».

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία τρέχει για να αναπτύξει το παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Samsung Gauss, το οποίο έρχεται σε τρία πεδία γλώσσας, κώδικα και εικόνας και χρησιμοποιείται επί του παρόντος μεταξύ του προσωπικού της εταιρείας.

Η εταιρεία θα ενσωματώσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο ευρύ φάσμα των προϊόντων της στο άμεσο μέλλον, δήλωσε, χωρίς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ή τα μοντέλα.

Η AI γλωσσική της Samsung θα είναι σε θέση να βοηθήσει σε όλα. Από τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τη σύνοψη εγγράφων, ενώ ο AI κώδικας θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να «κωδικοποιούν εύκολα και γρήγορα», δήλωσε η εταιρεία.

Παράλληλα, η τεχνητή νοημοσύνη της Samsung για τις εικόνες θα είναι ικανή να μετατρέπει εικόνες χαμηλής ανάλυσης σε υψηλής, αλλά και να δημιουργεί και να επεξεργάζεται, πρόσθεσε.

Η ενσωματωμένη γενετική τεχνητή νοημοσύνη «θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τα τηλέφωνά μας για πάντα», δήλωσε ο Τσόι Γουόν-τζούν, επικεφαλής του τομέα Ε&Α smartphone της Samsung.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: