Sell off στα cryptos από την επικείμενη πτώχευση της FTX.com

Sell off στα cryptos από την επικείμενη πτώχευση της FTX.com
pexels
Καταρρέουν τα κρυπτονομίσματα…

Χωρίς κεφαλαιακή ένεση, ενδεχόμενο το οποίο φαντάζει από μακρινό έως απίθανο, η FTX.com θα κηρύξει πτώχευση, προειδοποίησε το άλλοτε wunderkind του οικοσυστήματος Sam Βankman-Fried. 

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διαδικασία του due diligence, τα στελέχη της Binance διαπίστωσαν ότι το χάσμα μεταξύ υποχρεώσεων και των περιουσιακών στοιχείων στο ανταλλακτήριο FTX είναι πιθανό να ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη συμφωνία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «ως αποτέλεσμα της εταιρικής δέουσας επιμέλειας, καθώς και των τελευταίων ειδήσεων σχετικά με κακή διαχείριση κεφαλαίων πελατών και έρευνες ειδησεογραφικών πρακτορείων των ΗΠΑ, αποφασίσαμε ότι δεν θα επιδιώξουμε την εξαγορά της FTX.com.

Στην αρχή, ελπίζαμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε. 

Κάθε φορά που ένας σημαντικός παράγοντας σε έναν κλάδο αποτυγχάνει, οι μικρομέτοχοι υποφέρουν. Έχουμε δει τα τελευταία αρκετά χρόνια ότι το οικοσύστημα γίνεται πιο ανθεκτικό και πιστεύουμε με τον καιρό ότι τα ακραία φαινόμενα ανθρώπων που κάνουν κατάχρηση κεφαλαίων χρηστών θα εξαλειφθούν από την ελεύθερη αγορά.

Καθώς αναπτύσσονται τα ρυθμιστικά πλαίσια και καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να εξελίσσεται προς μεγαλύτερη αποκέντρωση, το οικοσύστημα θα δυναμώνει».

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε μια κλήση, προτού η Binance δεσμευτεί για την προσφορά εξαγοράς της, ο Bankman-Fried ενημέρωσε τους επενδυτές του ότι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι αντιμέτωπο με έλλειμμα έως και 8 δισ. δολαρίων και ότι χρειάζεται 4 δισ. για να παραμείνει φερέγγυο,

Κραχ

Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin υποχωρούσε έως και -15% στις 15.800 δολάρια, ενώ μόλις πριν από έναν χρόνο, στα ιστορικά υψηλά του, είχε αγγίξει τις 69.000 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum διολίσθαινε -15%, στις 1.125 δολάρια, με τα υπόλοιπα altcoin να σέρνουν, με τη σειρά τους, τον χορό του Ζαλόγγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τιμή του SΟL, του εγγενούς token του blockchain Solana -το οποίο συνδέεται τόσο με το FTX όσο και με τον οίκο Alameda Research του Bankman-Fried- σημείωσε δραματική πτώση μαζί με άλλα tokens από projects που βασίζονται στo εν λόγω blockchain. Tο SΟL υποχωρούσε έως και 46,44% την Τετάρτη, εγγράφοντας απώλειες φέτος έως και 95%.

«Από τότε που εισήλθα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων πρώτη φορά βλέπω την αγορά να δοκιμάζεται τόσο πολύ όσο τις τελευταίες 24 ώρες» δήλωσε ο crypto hedge fund manager της Modular Asset Management, Dan Liebau.