Seneca Medical Group: Η ελληνική καινοτομία στην αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών

Seneca Medical Group: Η ελληνική καινοτομία στην αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών
Γιώργος Κοτταρίδης, CEO της Seneca Medical Group
Ο CEO της Seneca Medical Group, Γιώργος Κοτταρίδης, μιλάει στο Fortune Greece για το πλάνο επέκτασης της εταιρείας, τον τουρισμό υγείας και την καινοτομία που προσφέρει στην αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η Seneca Medical Group είναι μια νέα εταιρεία, τα στελέχη της οποίας έχουν μια επιτυχημένη διαδρομή 35 ετών στην αγορά της αντιμετώπισης της τριχόπτωσης και της μεταμόσχευσης μαλλιών. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχει διαγράψει σημαντική ανάπτυξη, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των στελεχών της, την εκτεταμένη γνώση για την αγορά των υπηρεσιών υγείας της, καθώς και επενδύοντας στη δημιουργία νέων, καινοτόμων μεθόδων για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

«Έχουμε καταφέρει να ανταγωνιζόμαστε μεγάλα brand, τα οποία έχουν πολυετή παρουσία στην αγορά, έχοντας δημιουργήσει μια διαφορετική προσέγγιση, που στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: στην τεχνολογία, στους ανθρώπους και στις κλινικές. Έχουμε αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία και έχουμε αναπτύξει μια καινοτόμο μέθοδο για τη μεταμόσχευση των μαλλιών, που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό αυτό που ήταν μέχρι σήμερα γνωστό ως θεραπεία για την τριχόπτωση. Παράλληλα, έχουμε επενδύσει σε ανθρώπους, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και εκτεταμένη τεχνογνωσία στις θεραπείες για την τριχόπτωση, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», αναφέρει στο Fortune Greece ο Γιώργος Κοτταρίδης, CEO της Seneca Medical Group.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει τις πλέον σύγχρονες κλινικές, οι οποίες προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες της, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις προσμονές τους.

Ακολουθεί η συνέντευξη του CEO της Seneca Medical Group,Γιώργου Κοτταρίδη στο Fortune Greece.

Έχετε ήδη δραστηριότητα στην Σκωτία, ενώ σχεδιάζετε τη λειτουργία νέων κλινικών και σε άλλες χώρες. Ποιο είναι το πλάνο επέκτασής σας;

Σήμερα δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα και τη Σκωτία, με τρεις κλινικές και ένα διαγνωστικό κέντρο, ενώ παράλληλα υλοποιούμε το στρατηγικό πλάνο επέκτασής μας, το οποίο στο άμεσο επόμενο διάστημα θα μας επιτρέψει τη δημιουργία νέων κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Έχουμε δρομολογήσει το άνοιγμα νέων διαγνωστικών κέντρων στην Κρήτη, στην Κύπρο στη Σκωτία, ενώ για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επέκτασής μας έχουμε στοχεύσει σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας, πόλεις που παρουσιάζουν σημαντική ζήτηση για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουμε, ενώ ταυτόχρονα έχουν εύκολη προσβασιμότητα που μας επιτρέπει να απευθυνθόμαστε και σε δυνητικούς πελάτες άλλων, όμορων περιοχών. Εξετάζουμε ακόμη τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαβλέποντας ότι το μοντέλο των κλινικών μας και οι μέθοδοι που εφαρμόζουμε μπορούν να έχουν σημαντική διείσδυση σε αναπτυγμένες αγορές.

Η Τουρκία έχει επενδύσει στις υπηρεσίες υγείας και στον ιατρικό τουρισμό, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο. Μπορεί η Ελλάδα να αναπτύξει αντίστοιχες υπηρεσίες;

Κατ’αρχάς θα ήθελα να σημειώσω ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται μια σημαντική ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ιδιαίτερα για υπηρεσίες υγείας όπως οι αισθητικές επεμβάσεις και η μεταμόσχευση μαλλιών. Η Τουρκία είναι μια χώρα, που τόσο το τουριστικό της προϊόν όσο και το κανονιστικό πλαίσιο που διαθέτει, έχει επιτρέψει να ανοίξει την αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών κυρίως στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Παρά το γεγονός ότι στην Τουρκία οι επεμβάσεις δεν εκτελούνται από γιατρούς, η χώρα παρουσιάζει μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα διαθέτει το τουριστικό προϊόν, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών, για να μπορεί να απευθυνθεί σε μεγαλύτερα κοινά, εκτός των γεωγραφικών ορίων της χώρας. Στη Seneca έχουμε καταφέρει να προσελκύουμε κοινά από ξένες χώρες, που ξεπερνούν το 10% του συνολικού μας πελατολογίου, σίγουρα όμως η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού απαιτεί μελετημένες ενέργειες από το κράτος, τους φορείς υγείας, τους φορείς τουρισμού και τις ίδιες τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να μπούμε δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού για υπηρεσίες υγείας.

Γιώργος Κοτταρίδης, CEO της Seneca Medical Group
Γιώργος Κοτταρίδης, CEO της Seneca Medical Group

Πώς έχουν εξελιχθεί οι υπηρεσίες υγείας τα τελευταία χρόνια; Ποιο είναι το μέγεθος της αγοράς και ποιες υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη / δυναμική;

Οι υπηρεσίες υγείας καταγράφουν παγκοσμίως μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική, τα τελευταία χρόνια. Το 2019 μόνο, οι υπηρεσίες μεταμόσχευσης μαλλιών ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι σχετικές μελέτες προβλέπουν μια αύξηση της αξίας της αγοράς κατά 25% έως το 2026.

Οι ίδιες οι υπηρεσίες έχουν αναβαθμιστεί, με την αξιοποίηση νέων μεθόδων και τεχνικών, ενώ ταυτόχρονα έχουν σε μεγάλο βαθμό αποενοχοποιηθεί. Στη δική μας αγορά για παράδειγμα, οι μέθοδοι που εφαρμόζουμε έχουν σχεδόν εξαλείψει τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα, τη στιγμή που η αποτελεσματικότητά τους έχει πολλαπλασιαστεί σε σχέση με το παρελθόν.

Ταυτόχρονα, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί πλέον μια συνηθισμένη επέμβαση, για την οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε συστολή για κοινωνικούς λόγους. Όλα τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχιστεί η ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας διεθνώς και γι′ αυτόν το λόγο πιστεύουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε περισσότερο τις κλινικές μας.

Τι διαφορετικό έχετε εισάγει στην αγορά της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Έχουμε εισάγει μια βασική καινοτομία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, την εφαρμογή του Total Care, ενός ολοκληρωμένου συστήματος διάγνωσης και θεραπείας της τριχόπτωσης που επιτρέπει την εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης.

Με το Total Care μπορεί να επιτευχθεί μια εξατομικευμένη διάγνωση, η οποία αποτελεί κομβικό παράγοντα για την επιτυχία της θεραπείας, δεδομένου ότι οι περισσότερες περιπτώσεις μη επιτυχημένης εφαρμογής της θεραπείας οφείλονται σε λανθασμένη ή ελλιπή διάγνωση. Η διαδικασία διάγνωσης, που πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό καταλήγει σε ένα εξατομικευμένο πλάνο για τον κάθε ασθενή, το οποίο εγγυάται την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Πώς δημιουργήσατε στην Αθήνα την πιο σύγχρονη κλινική στην Ευρώπη;

Τόσο ο ίδιος ο χώρος όσο και η τεχνολογία που έχουμε εισάγει στην κλινική στην Αθήνα, την καθιστούν ως την κορυφαία κλινική στην Ευρώπη.

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο, εφαρμόζουμε τη μεθοδολογία και τα καινοτόμα συστήματα διάγνωσης και θεραπείας, χρησιμοποιούμε το απόλυτο φωτογραφικό στούντιο μικρού μεγέθους για να βελτιώσουμε τα επίπεδα εξατομικευμένης προσέγγισης, την τεχνολογία ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, που μας επιτρέπει να αναλύσουμε αμέσως τους βασικούς τομείς για την αξιολόγηση της τριχόπτωσης, προηγμένα συστήματα διάγνωσης με μικροκάμερα και όλες τις προηγμένες επιστημονικές μεθόδους μεταμόσχευσης. Η κλινική της Αθήνας είναι μοναδική στο είδος της και δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο του ιατρικού τουρισμού στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών στην Ευρώπη. Όραμά μας είναι να είμαστε ο Νo 1 προορισμός αποκατάστασης της τριχόπτωσης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.