Συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος- Ένταση και χημικά στη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος- Ένταση και χημικά στη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ
Μέλη του ΠΑΜΕ συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, Αθήνα, Τετάρτη 02 Οκτωβρίου 2019. 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για σήμερα συνδικαλιστικές οργανώσεις Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης και με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τεράστια υπομονή πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στους δρόμους.

H κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος.  Οι εργατικές ενώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ζητούν να αποσυρθούν εδώ και τώρα οι διατάξεις για τις εργασιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνουν «περιορίζουν την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και νομιμοποιούν τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχα τα δικαιώματα συλλογικής οργάνωσης, ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί ξεχωριστή συγκέντρωση από τις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ : Ένταση και χημικά σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης (2/10/2019) στο Κολωνάκι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφείο με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Συγκεκριμένα, τα αίματα άναψαν όταν μέλη του ΠΑΜΕ προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο, στην οδό Σκουφά 77, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μιας οικογένειας και ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που ήταν στο σημείο.

Χημικά και μάχες σώμα με σώμα

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ ενώ ακολούθησε και «μάχη» σώμα με σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες  τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγη ώρα, ενώ σύμφωνα με το  ΠΑΜΕ  η τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε πλειστηριασμό αλλά σε διαπραγμάτευση, μετά την παρέμβασή τους.

Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα και μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Με τεράστια υπομονή πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δημιουργεί ένα εκρηκτικό κλίμα στους δρόμους.

Μέχρι τις 10 το πρωί η κατάσταση σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας ήταν «κόκκινο» με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις να εντοπίζονται σε Αττική Οδό, Κηφισό και Πειραιώς. Στην Αττική οδό καθυστερήσεις 20′-30′, καταγράφονταν από τη λεωφόρο Φυλής έως τη λεωφόρο Κύμης, προς αεροδρόμιο.

Καθυστερήσεις υπήρχαν και από Αγία Παρασκευή έως Λ. Πεντέλης (Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) προς Ελευσίνα και από Λ. Φυλής έως Λ. Κύμης, προς Αεροδρόμιο. Μικρότερες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό από Λ. Πλακεντίας έως Λ. Κηφισίας, προς Ελευσίνα. Αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα σε λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην άνοδο της Συγγρού στην Αλεξάνδρας στην Μεσογείων και στην Κατεχάκη. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Αθηνών-Λαμίας.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν Μετρό, Τραμ, ηλεκτρικός, τρένα και ο προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, κάνοντας στάση εργασίας στην έναρξη της βάρδιας και τρεις ώρες πριν από τη λήξη της.

Απεργία και στα ΜΜΕ

Οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και των μέσων ενημέρωσης συμμετέχουν με την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. σήμερα έως και τις 06.00 π.μ. αύριο. Μεταδίδονται μόνο ειδήσεις σχετικές με την απεργία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί

Στο πλευρό των πολιτών που για μία ακόμη φορά- όπως υπογραμμίζει- ταλαιπωρήθηκαν επειδή το θέλησε μία μειοψηφία, τάχθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του με αφορμή την απεργία της Τετάρτης που παρέλυσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες συνδικαλιστές» που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον κόσμο της εργασίας και φοβούνται τη λογοδοσία και την περισσότερη δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Γιατί τελικά γίνεται η απεργία;

Ειδική αναφορά κάνει στην πρόβλεψη του αναπτυξιακού πολυνονομοσχεδίου με την οποία θεσπίζεται η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις απεργίες – διάταξη που αποτελεί κόκκινο πανί για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. «Εμείς», τονίζει ο Πρωθυπουργός, «νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη σημερινή απεργία έχεις ως εξής: