Συμφωνία Κουβέλη – Λοβέρδου για τρίτο πολιτικό πόλο

Συμφωνία Κουβέλη – Λοβέρδου για τρίτο πολιτικό πόλο

Θα «κινείται» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού – Δεν προβλέπεται κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Στη συγκρότηση νέου πόλου συμφώνησαν να προχώρησαν οι Φώτης Κουβέλης και Ανδρέας Λοβέρδος , στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ και της Συμφωνίας για την Νέα Ελλάδα, συναντήθηκαν στην Αγίου Κωνσταντίνου και όπως δήλωσαν μετά την ωριαία συνομιλία τους, η δημιουργία του τρίτου πολιτικού πόλου είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η συμπαράταξη των δυνάμεων αυτών δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά θα είναι αντίθετη στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και στην δημαγωγία της μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου και της στάσης πληρωμών. Άξονάς της θα πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή και η ανάπτυξη του τόπου.

Κουβέλης: «Αδύνατη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ερώτηση αν συμπεριλαμβάνεται το ΠΑΣΟΚ στις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι βασικό στοιχείο της πολιτικής αυτού του τρίτου πολιτικού πόλου είναι η αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική και η αντίθεση προς κάθε λαϊκισμό και δημαγωγία.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι ενόψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών είναι απαραίτητο η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού Κέντρου, της δημοκρατικής Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας να γίνει έγκαιρα κι όχι προεκλογικά ώστε να μη δοθεί η εντύπωση ότι αναζητούνται τρόποι να περισωθούν όσοι συμμετάσχουν. «Δεν έχουμε χρόνο. Να προχωρήσουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Λοβέρδος απάντησαν αρνητικά όταν ρωτήθηκαν αν θα κατέβουν μαζί στις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ