Σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά μεταξύ ΗΡΩΝ και RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά μεταξύ ΗΡΩΝ και RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες
epa08150120 A man walks next to the photovoltaic solar panels at the Benban Solar Park, the world's largest solar power plant in the world, in Aswan, Egypt, 18 January 2020 (issued 22 January 2020). The Benban Solar park has 32 power plants with a capacity of 1465 megawatts. Egypt is aiming at satisfying 45 percent of its energy needs through renewable energy by the year 2035. EPA/KHALED ELFIQI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mακροχρόνια σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά μεταξύ ΗΡΩΝ και κοινοπραξίας RWE-ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Την υπογραφή μακροχρόνιων Συμβάσεων Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPAs) από ανανεώσιμες πηγές με τις εταιρείες RWE Renewables Europe & Australia και ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μέσω της κοινοπραξίας τους ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανακοίνωσε ο Ήρων.

Με τις τρεις συμβάσεις που υπεγράφησαν ο Ήρων θα προμηθεύεται περίπου 192 γιγαβατώρες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας το χρόνο από αντίστοιχες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις που καλύπτουν χρονικό ορίζοντα 10 και 12 συμβατικών ετών. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται από τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς Ορυχείο Λακκιά, Ρόδονας και Ανάργυροι 3, οι οποίοι θα κατασκευαστούν στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Η επενδυτική απόφαση για αυτούς τους σταθμούς καθώς και για 2 επιπλέον σταθμούς λήφθηκε πρόσφατα από την RWE και την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μέσω της κοινοπραξίας τους και οι εργασίες κατασκευής είναι ήδη σε εξέλιξη. Τα 5 έργα με συνολική ισχύ περίπου 210 μεγαβάτ προβλέπεται να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα PPAs θα επιτρέψουν στον ΗΡΩΝΑ να καλύψει μέρος των αναγκών του χαρτοφυλακίου προμήθειάς του και αποτελούν ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο της δέσμευσής του για προμήθεια ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στους πελάτες του» δήλωσε ο Λουκάς Δημητρίου, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΗΡΩΝ. «Η συμφωνία αυτή αναδεικνύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΗΡΩΝΑ στη νέα εποχή των PPAs στην Ελλάδα, την οποία ο ΗΡΩΝ εγκαινίασε το 2021 ως η πρώτη καθετοποιημένη εταιρεία ενέργειας που προμηθεύτηκε και προσέφερε στους τελικούς της πελάτες, σε μακροχρόνια βάση, πράσινη ενέργεια παραγόμενη από σταθμούς ΑΠΕ».

«Οι συμβάσεις αυτές βοηθούν την Optimus Energy να επεκτείνει τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική αγορά προς την κατεύθυνση παροχής των απαραίτητων υπηρεσιών εκπροσώπησης, που αποτελούν κομβική συνιστώσα ενός μακροχρόνιου PPA», δήλωσε ο Κώστας Μπασλής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Optimus Energy.

Ο Olaf Lubenow, Head Commodity Solutions UK, North- & South-Europe at RWE Supply & Trading, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για την υλοποίηση μακροχρόνιων συνεργασιών με πρωτοπόρους όπως ο ΗΡΩΝ. Οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα της πλήρους δέσμευσης όλων των συμμετεχόντων μερών και αναδεικνύουν τη δυνατότητα προστασίας του κλίματος με όρους της αγοράς».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: