Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Aμερικανούς CEOs – Η επιχειρηματική διπλωματία σπάει τον πάγο…

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Aμερικανούς CEOs – Η επιχειρηματική διπλωματία σπάει τον πάγο…
(210301) -- BEIJING, March 1, 2021 (Xinhua) -- Chinese President Xi Jinping, also general secretary of the Communist Party of China (CPC) Central Committee and chairman of the Central Military Commission, addresses the opening of a training session for young and middle-aged officials at the Party School of the CPC Central Committee (National Academy of Governance), March 1, 2021. (Xinhua/Wang Ye) (Photo by WANG YE / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Ο Σι Τζινπίνγκ συνάντησε CEOs των ΗΠΑ καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσπαθούν να βελτιώσουν τους δεσμούς με την Κίνα

Με υψηλόβαθμα στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με τους Financial Times. Μεταξύ αυτών ήταν ο Έβαν Γκρίνμπεργκ της Chubb, Στέφεν Σβάρτσμαν της Blackstone και ο Κριστιάνο Άμον της Qualcomm.

Όπως λοιπόν φαίνεται, οι ηγέτες των αμερικανικών επιχειρήσεων προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς που είχαν καταστραφεί από τις γεωπολιτικές και εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Σημειώνεται πως αυτή η συνάντηση έγινε εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των εμπορικών εταίρων της Κίνας ότι το Πεκίνο επενδύει μεγάλα ποσά στη μεταποίηση για να ξεπεράσει τη βαθιά επιβράδυνση στην αγορά ακινήτων, που οδηγεί σε υπερπροσφορά και πιθανό ντάμπινγκ. 

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού στο Πεκίνο.  

Υπενθυμίζεται πως ο Σι είχε συναντηθεί ξανά με επιχειρηματίες των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2023 στο περιθώριο του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο, που διοργανώθηκε από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο ΗΠΑ-Κίνας και την Εθνική Επιτροπή Σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας. 

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας σταθεροποιήθηκαν εν μέρει από τότε που ο Σι και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχαν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο του φόρουμ του Apec. Όμως οι εντάσεις δεν έχουν εξαλειφθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune