Συνεχίζεται η κόντρα Δούρου-Σγουρού για το debate

Συνεχίζεται η κόντρα Δούρου-Σγουρού για το debate

Τετάρτη η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση Γ. Καμίνη και Γαβρ. Σακελλαρίδη. Δεν διαφαίνεται αντίστοιχη προοπτική για την περιφέρεια Αττικής. 

«Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρένα Δούρου, με αφορμή την άρνηση του Γιάννη Σγουρού να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό debate. Ο Γιάννης Σγουρός τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι «Πρώτα συκοφαντούν ασύστολα και μετά ζητούν να μιλήσουμε. Η κυρία Δούρου πρώτα θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθυποψηφίους της και μετά να ζητά οτιδήποτε».

Ο Γιάννης Σγουρός ζητά από την Ρένα Δούρου «να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί «διαπλεκόμενου» ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση», ενώ η επικεφαλής του συνδυασμού Δύναμη Ζωής, σχολιάζει ότι «Ο κ. Σγουρός καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας». 

Ολόκληρες οι ανακοινώσεις:

Ρένα Δούρου, Δύναμη Ζωής: Σχετικά με την άρνηση του κ. Σγουρού να συμμετάσχει σε Debate
Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες της Αττικής πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.

· Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξαναακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει.

· Για να τελειώνουμε: Ο όρος «διαπλοκή» αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος «διαφθορά» αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις.

· Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Σγουρός αρνήθηκε να συμμετάσχει σε Debate που πρότεινε η ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ. Ουσιαστικά ο κ. Σγουρός έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής για τα προγράμματα και τις θέσεις των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Σγουρός κρύβεται από τους πολίτες πίσω από τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά.

Τα ψέματα όμως τελείωσαν.

Οι μάσκες έπεσαν.

Ο κ. Σγουρός καμώνεται ότι δεν γνωρίζει ότι από τις 18.3.14 σε ανοιχτές συνεντεύξεις τύπου έχουμε αποκαλύψει το «σύστημα Σγουρού» στη διαχείριση των ζητημάτων της περιφέρειας Αττικής, και την πρότασή μας για μια νέα νοοτροπία άσκησης εξουσίας.

Συνεντεύξεις τύπου που τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν αποσιώπησαν επιμελώς.

Τον καλούμε να προσέλθει στο Debate που ζητήσαμε και εκεί θα ξαναακούσει αυτά που δήθεν δεν γνωρίζει.

Για να τελειώνουμε γιατί εμείς ξέρουμε τι λέμε: Ο όρος «διαπλοκή» αναφέρεται σε πολιτικές επιλογές, ο όρος «διαφθορά» αναφέρεται και σε αξιόποινες πράξεις. Εμείς λέμε ότι ο κ. Σγουρός υπηρετεί τη διαπλοκή γιατί αυτό προκύπτει από την πολιτική που άσκησε.

Καθαρές κουβέντες λοιπόν.

Η πολιτική του κ. Σγουρού για τη διαχείριση των απορριμμάτων πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αντίκειται της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ευνοεί μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα. Ένα από τα δύο μπορεί να ισχύει: ή ο κ. Σγουρός είναι ανίκανος να διαχειριστεί δημόσιο αξίωμα υπέρ των πολιτών ή υπηρετεί το σύστημα διαπλοκής. Και στις δύο περιπτώσεις δεν κάνει για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Αν δηλώσει ο κ. Σγουρός ότι είναι ανίκανος, τότε θα ζητήσουμε συγγνώμη για την κατηγορία περί διαπλοκής.

Γιάννης Σγουρός, Αττική Μόνο με Έργο: «Πρώτα συκοφαντούν ασύστολα και μετά ζητούν να μιλήσουμε»
Την απάντησή του σχετικά με τη διεξαγωγή διακαναλικού debate δίνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στη Ρένα Δούρου.

Ο Γιάννης Σγουρός τονίζει: «Πρώτα συκοφαντούν ασύστολα και μετά ζητούν να μιλήσουμε. Η κυρία Δούρου πρώτα θα πρέπει να μάθει να σέβεται τους ανθυποψηφίους της και μετά να ζητά οτιδήποτε.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ευχαρίστως, αποδέχεται τη διεξαγωγή διακαναλικής συνέντευξης, με τους κανόνες ανάλογων συζητήσεων, υπό μια και μοναδική προϋπόθεση: Η κυρία Δούρου να ανακαλέσει το συκοφαντικό και υβριστικό χαρακτηρισμό της περί «διαπλεκόμενου» ή να μιλήσει με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Η κυρία Δούρου, είχε την ευκαιρία, επί τρεις και πλέον μήνες, στις 24 τηλεοπτικές και στις 26 ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις, εάν ήθελε πραγματικά, να ενημερώσει τους πολίτες της Αττικής για το πρόγραμμά της. Δεν το έκανε.
Αντιθέτως, αναλώθηκε σε έναν συνθηματολογικό και υβριστικό προεκλογικό αγώνα, όχι για τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής, αλλά υπηρετώντας τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματός της και την αντιπολιτευτική του ρητορεία.

Χθες, επειδή έτσι την συμβούλεψαν οι επικοινωνιολόγοι της, δηλώνει την πρόθεσή της να μιλήσει σε debate, έστω και αν δεν διευκρινίζει τη θεματολογία.

Η ειλικρίνεια όλων κρίνεται στην πράξη».

Πρώτο debate Καμίνη – Σακελλαρίδη
Στο μεταξύ, στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση θα εμφανιστούν αύριο στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι δύο άνδρες θα «αναμετρηθούν» στις θέσεις τους για την πρωτεύουσα για πρώτη φορά αύριο, χωρίς να αποκλείει κανείς από τους δύο επανάληψη της αναμέτρησης και άλλες φορές μέχρι τις εκλογές της Κυριακής. Χθες ο κ. Σακελλαρίδης πρότεινε ο διάλογος να ολοκληρωθεί με τη «μορφή συνάντησης για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου και των παραθύρων». Ο κ. Σακελλαρίδης έχει προτείνει η συζήτηση αυτή να αναμεταδοθεί από τον ραδιοσταθμό του δήμου Αθηναίων και όποια τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν.

Οι πρωταγωνιστές της κάλπης μιλούν αποκλειστικά στο FortuneGreece