Στα αναψυκτικά «εισβάλει» η Βίκος ΑΕ

Στα αναψυκτικά «εισβάλει» η Βίκος ΑΕ

Το 10% της εγχώριας αγοράς επιθυμεί να κατακτήσει η εταιρεία με την επένδυση ύψους 15 εκατ. ευρώ για τη νέα σειρά φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών.

Δυναμική είσοδο στην κατηγορία των αναψυκτικών πραγματοποιεί η ηπειρωτική βιομηχανία εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ ΑΕ, στοχεύοντας να κατακτήσει μερίδιο περίπου 10%, σε μία αγορά που το τελευταίο διάστημα οι εγχώριες εταιρείες αναψυκτικών καταφέρνουν να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεών τους, αλλά και να διευρύνουν τα μερίδια αγοράς τους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πέτρος Σεπετάς, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, τα αναψυκτικά ΒΙΚΟΣ έρχονται ως αποτέλεσμα δύο ετών εντατικής έρευνας και ανάπτυξης από την εταιρεία και παράγονται σε ξεχωριστή γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλπάκι Ιωαννίνων. Η συνολική επένδυση της ΒΙΚΟΣ ΑΕ για τη δραστηριότητα αυτή ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το κ. Σεπετά η εταιρεία στα 24 χρόνια πορείας έχει επενδύσει συνολικά περί τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ αναπτύσσει διαρκώς το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της. Πρόσθεσε επίσης ότι η εταιρεία έχει αναπτυχθεί με ίδια κεφάλαια, αλλά και δανεισμό. Σύμφωνα με τον κ. Σεπετά, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε 69 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά της διαθέσιμα σε 30 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ένα υπόλοιπο δανείων ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία πραγματοποιεί το νέο βήμα προωθώντας στην αγορά τη νέα σειρά φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών «Βίκος» που συνδυάζει τα ευεργετικά στοιχεία του φυσικού μεταλλικού νερού από την πηγή Ζαγοροχώρια και τη γεύση των φυσικών χυμών φρούτων. Η νέα σειρά, αποτελείται από επτά προϊόντα, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, βυσσινάδα, cola, γκαζόζα, σόδα, τόνικ και κυκλοφορεί στη συσκευασία PET των 330 ml. Παράλληλα σχεδιάζεται και η παραγωγή παγωμένου τσαγιού σε τρεις γεύσεις.

Η ΒΙΚΟΣ ΑΕ ιδρύθηκε το 1990 και είναι μία ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος» από την ομώνυμη πηγή, το οποίο διαθέτει από το 1992 στην ελληνική αλλά και διεθνή αγορά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τον κ. Σεπετά το μερίδιο αγοράς της εταιρείας ανέρχεται σε 21%.

Η εταιρεία διαθέτει δύο υπερσύγχρονα εργοστάσια εμφιάλωσης νερών και αναψυκτικών σε συνολική έκταση 110 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων και εννέα υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής με συνολική δυναμικότητα 210.000 λίτρων/ ώρα. Απασχολεί 254 εργαζόμενους.

Επίσης, διαθέτει κέντρα διανομής και αποθήκευσης των προϊόντων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσω της θυγατρικής της εταιρείας IQ Brands, αλλά και εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένων πλαστικών, την PETCOM Plastics. Η τελευταία ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή των Ιωαννίνων. Διαθέτει μηχανές injection σε δύο χώρους παραγωγής με συνολικό εμβαδό 10.000 m2.

Η εταιρεία δηλώνει ότι παραμένει προσηλωμένη στην ποιότητα των προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών της, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών στην Ελλάδα που απέκτησε πιστοποιητικό HACCP ήδη από τον Φεβρουάριο του 2000, ενώ συνεχώς αναβαθμίζει τις πιστοποιήσεις της.

Διαβάστε ακόμη:

Το αναψυκτικό που «τιμούν» στην Κρήτη

Τα ελληνικά αφεψήματα που «κόβουν την ανάσα»

Ενισχύει τις πωλήσεις της στην Αυστραλία η Λουξ

Ελληνική Green Cola θα πίνουν στο Ισραήλ!