Στη Google η πιο ισχυρή γυναίκα της Wall Street

Στη Google η πιο ισχυρή γυναίκα της Wall Street

Η πρώην διευθύνουσα οικονομική σύμβουλος της Morgan Stanley, Ruth Porat, αναλαμβάνει καθήκοντα στις 26 Μαΐου.

Η πρώην διευθύνουσα οικονομική σύμβουλος της Morgan Stanley, Ruth Porat πηγαίνει στη Google για να αναλάβει την οικονομική διεύθυνση του ομίλου. Η Porat η οποία έχει ανακηρυχθεί «η πιο ισχυρή γυναίκα της Wall Street» θα πάρει τη θέση του Patric Pichette, ο οποίος ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του στις 10 Μαρτίου.

Η Ruth Porat άρχισε την καριέρα της στη Morgan Stanley το 1987 και μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που ανέλαβε τα ηνία της οικονομικής διεύθυνσης, είχε περάσει από διάφορες θέσεις. Από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, συμμετείχε ενεργά σε μερικές από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές εταιρειών -όπως η Amazon και η eBay-, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης συμβουλεύοντας το αμερικανικό τμήμα της Fannie Mae & Freddie Mac και τη New York Federal Reserve Bank για την AIG.

Μάλιστα, το 2013 παραλίγο να εγκαταλείψει τη Morgan Stanley για ναν αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά η ίδια προτίμησε να αποσύρει το όνομά της με τους New York Times να γράφουν τότε πως αυτό εν μέρει συνέβη επειδή δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπη με ερωτήσεις για τα οικονομικά της, ενώ ήταν επίσης θορυβημένη από το έντονα αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στην Ουάσινγκτον για τους τραπεζίτες της Wall Street.