Στην αντεπίθεση περνά ο Σταυρίδης

Στην αντεπίθεση περνά ο Σταυρίδης

«Δεν μετανιώνω» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μία ημέρα μετά την παραίτησή του.

«Δεν έκανα τίποτε μεμπτό. Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια υποκριτική κοινωνία. Είμαι απόλυτα διαφανής και θεωρώ ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να κρύβομαι. Δεν είχα καμία μύγα για να μυγιαστώ». Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πια πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, υπεραμύνθηκε της επιλογής του και απάντησε στις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Μια ημέρα μετά από την αποπομπή του από το Ταμείο εξαιτίας της αποκάλυψης πως είχε ταξιδέψει με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τη συμφωνία πώλησης του ΟΠΑΠ στην Emma Delta, ο Στέλιος Σταυρίδης μίλησε στο Mega, όπου δήλωσε πως έπεσε «θύμα» της δημοσιότητας και των πολιτικών πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση: «Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Κινούμεθα σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δέχεται πιέσεις γιατί η κοινωνία δεν αντέχει. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έφερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση και γι΄αυτό λυπάμαι βαθύτατα.Ξέρω ότι είμαστε βορά σε μια δημοσιότητα η οποία είναι αμείλικτη».

Ο κ. Σταυρίδης, που δήλωσε πως δεν ταυτίζεται «με προηγούμενους διοικητές οργανισμών που ήταν άψογοι, αλλά καταλήστευσαν την Ελλάδα», έστρεψε τα «πυρά» του κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας πως «δεν θέλει αποκρατικοποιήσεις, πάντα θα βρίσκει λόγους να ζητά πάγωμα κ.λπ. Η ιστορία του ΟΠΑΠ έληξε όταν η Emma Delta έδωσε τη βελτιωμένη της προσφορά. Η ουσία είχε λήξει τον Απρίλιο όταν είχαν έρθει οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αποκάλυψε ακόμη πως η αποστολή της φωτογραφίας του ιδίου με αεροσυνοδό μέσα από το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη στην τοπική εφημερίδα της Κεφαλλονιάς οφείλεται «σε δικό του λάθος», καθώς αντί να την προωθήσει στην οικογένειά του μέσω e-mail, την έστειλε κατά λάθος στην εφημερίδα…

Ο κ. Σταυρίδης επανέλαβε την θέση του πως δεν μετάνιωσε για την επιλογή του να ταξιδέψει με το αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη και λίγο αργότερα, όταν δήλωσε στον ΣΚΑΪ, «ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ».

Ο κ. Σταυρίδης μίλησε ακόμη για το παρασκήνιο της παραίτησής του, λέγοντας πως δέχθηκε κλήση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. «Με πήρε τηλέφωνο, και μου είπε “με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου”. Δεν μου είπε το λόγο, ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο».

Τέλος, διαβεβαίωσε πως το έργο του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα επηρεαστεί από την αποχώρησή του, καθώς, όπως είπε, «οι οργανισμοί έχουν συνέχεια ανεξαρτήτως προσώπων».