Στις κάλπες οι Σκωτσέζοι – Προβάδισμα στο «όχι» δίνει τελευταία δημοσκόπηση

Στις κάλπες οι Σκωτσέζοι – Προβάδισμα στο «όχι» δίνει τελευταία δημοσκόπηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφοφορία στο κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Σκωτσέζων - Αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Στα εκλογικά κέντρα προσέρχονται από το πρωί οι Σκωτσέζοι προκειμένου να ψηφίσουν για την παραμονή ή μη της Σκωτίας στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Με 4.285.323 ανθρώπους να έχουν δικαίωμα ψήφου, οι αναλυτές εκτιμούν πως η προσέλευση στα 5.579 εκλογικά κέντρα θα είναι μεγάλη, κάνοντας τη σημερινή την πιο πολυάσχολη εκλογική ημέρα στην ιστορία της Σκωτίας που τα τελευταία 307 χρόνια αποτελούσε μέρος του Ην. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της εφημερίδας Evening Standard, η υποστήριξη της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο 53% και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας στο 47%. Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα, 4% των Σκωτσέζων που είναι σίγουροι ότι θα ψηφίσουν, παραμένουν αναποφάσιστοι.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 22.00 (τοπική ώρα) και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να ανακοινωθεί νωρίς αύριο, Παρασκευή, το πρωί.