Στον Όλιβερ Στόουν τα δικαιώματα του βιβλίου για τον Σνόουντεν

Στον Όλιβερ Στόουν τα δικαιώματα του βιβλίου για τον Σνόουντεν
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ρώσος δικηγόρος του πρώην συμβούλου της NSA προχώρησε σε συμφωνία με τον διάσημο σκηνοθέτη.

Ο Ρώσος δικηγόρος του Έντουαρντ Σνόουντεν ανακοίνωσε ότι πούλησε τα δικαιώματα του βιβλίου του με θέμα τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, ο οποίος θα αντλήσει έμπνευση και από το βιβλίο toy δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας Guardian, Λουκ Χάρντινγκ, προκειμένου να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Αμερικανού φυγά.

«Έχω παραχωρήσει τα δικαιώματα του βιβλίου μου στον Όλιβερ Στόουν και στον παραγωγό Μόριτς Μπόρμαν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος ανέφερε ότι το βιβλίο του, με τίτλο στη ρωσική γλώσσα «Η εποχή του χταποδιού» είναι ο πρώτος τόμος μιας τριλογίας, που θα εκδοθεί σύντομα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είχε συναντήσει τρεις φορές στη Ρωσία τον Αμερικανό σκηνοθέτη ο οποίος αντιθέτως δεν συναντήθηκε με τον Σνόουντεν.

«Ο Σνόουντεν έχει ενημερωθεί, προφανώς, αντέδρασε απολύτως φυσιολογικά» στην ιδέα ενός βιβλίου και μιας ταινίας για εκείνον, δήλωσε επίσης ο Κουτσέρενα, που θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του Κρεμλίνου και είναι το μόνο πρόσωπο που έχει λάβει εξουσιοδότηση να μιλά εκ μέρους του Σνόουντεν.

Στις αρχές Ιουνίου ο Guardian είχε γράψει ότι ο Όλιβερ Στόουν θα μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν γύρω από τις πρακτικές κατασκοπείας που έχουν υιοθετήσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Ξεκινούν οι έρευνες για τις παρακολουθήσεις της Άνγκελα Μέρκελ

Σνόουντεν: «Θέλω να επιστρέψω στις ΗΠΑ»

Σνόουντεν: «Εκπαιδεύτηκα ως κατάσκοπος»