Στους 236 ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Στους 236 ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου στη Νότια Κορέα

Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν το έργο των δυτών που ανέσυραν σήμερα οκτώ ακόμη σορούς από το ναυάγιο του Sewol.

Στους 236 ανέβηκε ο αριθμός των θυμάτων του ναυαγίου του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα, αφού οι δύτες κατάφεραν σήμερα, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, να ανασύρουν οκτώ ακόμη σορούς από το ναυάγιο.

Δεκαεπτά ημέρες μετά το ναυάγιο του Sewol, του οχηματαγωγού των 6.825 τόνων, 236 άνθρωποι έχουν δηλωθεί νεκροί και 66 παραμένουν αγνοούμενοι και πλέον υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσουν οι δύτες να τους εντοπίσουν στο «κουφάρι» του πλοίου.

Περισσότεροι από 100 δύτες, οι οποίοι πρόσφατα χρειάστηκε να εργαστούν σε ακραίες συνθήκες, περιμένουν προς το παρόν μέχρι τα κύματα να κοπάσουν, δήλωσε ο Κο Μιούνγκ Σουκ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. «Οι δύτες τώρα αδυνατούν να βουτήξουν εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων και των μεγάλων κυμάτων που ενισχύει ο ριπαίος άνεμος», πρόσθεσε.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων επιμένουν προκειμένου το σύνολο των σορών να ανασυρθεί από το εσωτερικό του πλοίου, όμως εκτιμάται πως τα ισχυρά ρεύματα σε αυτό το σημείο μπορεί να έχουν ήδη μεταφέρει κάποιες σορούς στα ανοικτά.

Το Sewol βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου με 476 επιβαίνοντες, περιλαμβανομένων 352 μαθητών που πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού.

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο ντοκουμέντο: Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν βυθιστεί το Sewol

Ν. Κορέα: Κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια στα μέλη του πληρώματος