Τα αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα

Τα αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα

Mπορεί ο Σεπτέμβριος να πλησιάζει σχεδόν στο τέλος του, όμως οι μέρες εξακολουθούν να είναι ζεστές και τα βράδια να θυμίζουν καλοκαίρι. 

Ως λάτρεις του ιστορικού κέντρου των Αθηνών, αυτή την περίοδο τα αγαπημένα μας στέκια μετρώνται στα δάχτυλα ενός χεριού και μας κάνουν να νοσταλγούμε τη σεζόν που μόλις πέρασε.

To Blue Bird πρόσφατα έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας του. Το μικροσκοπικό μπαρ στην Ηπίτου (πεζόδρομος κάθετος στη Βουλής) με την κόκκινη ξύλινη πρόσοψη, τα χρωματιστά σημαιάκια και τα μόλις τέσσερα περιζήτητα εξωτερικά τραπεζάκια του, εξάπτουν το ενδιαφέρον κάποιου τυχαίου περαστικού. Μέσα θα αντικρίσει κανείς την πολυ-φωτογραφημένη μπάρα, με πλήθος επιλογών ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς drinkers (βλ. καθαρή αποσταγμένη ρωσική vodka Crystal Head), ενώ παράλληλα προσφέρει και εξαιρετικά cocktails. Τις Παρασκευές είθισται να παίζει μουσική ο φωτογράφος Chris Kontos, που μας ταξιδεύει με τις εξαιρετικές μελωδίες του σε άλλη εποχή. Τις υπόλοιπές μέρες το μαγαζί παίζει jazz. Ο κόσμος που θα συναντήσετε είναι πάντοτε ενδιαφέρων και υποψιασμένος, και σίγουρα δε βρίσκεται εκεί τυχαία.

Tip: Δοκιμάστε τα φανταστικά cocktail Moscow Mule και Negroni.

Blue Bird, Ηπίτου 4, Πλάκα

Διαβάστε περισσότερα στο instyle.gr