Τα επιτόκια «λύγισαν» σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τα επιτόκια «λύγισαν» σε χαμηλό 6μήνου το ευρώ έναντι του δολαρίου
Photo illustration of Euro and Dollar in Aleppo, Syria, on July 17, 2022. (Photo illustration by Rami Alsayed/NurPhoto) (Photo by Rami Alsayed / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι διεθνείς αγορές εστιάζουν στο ενδεχόμενο διατήρησης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών σε υψηλότερα διαστήματα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 6 μηνών έφτασε την Τετάρτη το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά συναλλάγματος, την ώρα που οι διεθνείς αγορές εστιάζουν στο ενδεχόμενο διατήρησης των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών σε υψηλότερα διαστήματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το Reuters, το ευρώ έφτασε να υποχωρεί 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,0534 ευρώ ανά δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2023. Το ευρώ κινείται προς απώλειες 3% για το τέλος του Σεπτεμβρίου, κοντά στη χαμηλότερη τριμηνιαία επίδοση του κατά το τελευταίο έτος.

Η βρετανική στερλίνα υποχώρησε κατά 0,2% στο χαμηλότερο επίπεδό της από τις 17 Μαρτίου, με την ισοτιμία στα 1,2134 δολάρια ανά στερλίνα, προς τριμηνιαίες απώλειες άνω του 4%.

Ο δείκτης δολαρίου των ΗΠΑ -που μετρά τις επιδόσεις του αμερικανικού νομίσματος έναντι 6 μεγάλων νομισμάτων (ευρώ, γιεν, στερλίνα, καναδικό δολάριο, σουηδική κορώνα και ελβετικό φράγκο)– έφτασε την Τετάρτη σε υψηλό 10 μηνών, στις 106,49 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com