Τα smartphone νίκησαν τα συμβατικά κινητά

Τα smartphone νίκησαν τα συμβατικά κινητά

Οι πωλήσεις των «έξυπνων» κινητών σκαρφάλωσαν στην κορυφή από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασαν σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνες των συμβατικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gartner.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των smartphone ανήλθαν σε 225 εκατ. ,ενώ οι πωλήσεις συμβατικών κινητών τηλεφώνων ήταν 210 εκατομμύρια. «Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 51,8% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων» τόνισε ο Ανσούλ Γκούπτα, επικεφαλής αναλυτής και ερευνητής της Gartner.

Διαβάστε ακόμη: Έρχεται το “iPhone της κρίσης”

Οι αγορές που παρουσιάζουν, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τη μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών είναι η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ως «έξυπνη» συσκευή λογίζεται εκείνη που διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ και παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές.

Αντίθετα, οι συμβατικές συσκευές θεωρούνται απλούστερες, διαθέτουν πιο περιορισμένες λειτουργίες και κοστίζουν φθηνότερα.

Διαβάστε ακόμη: «Αντικλεπτικά» για smartphones;