Tagesspiegel για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο Μητσοτάκης θέλει γάμο για όλους»

Tagesspiegel για ομόφυλα ζευγάρια: «Ο Μητσοτάκης θέλει γάμο για όλους»
Photo: pixabay.com
Ο δρόμος προς τον γάμο για όλους στην Ελλάδα.

Σε ρεπορτάζ από την Αθήνα η γερμανική Tagesspiegel παρουσιάζει τα σχέδια του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, «πιθανώς από πεποίθηση αλλά και από (πολιτικό) υπολογισμό».

Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ σημειώνει: «Έξι μήνες έχουν περάσει από από την ξεκάθαρη εκλογική νίκη που χάρισε δεύτερη θητεία στον Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί να μεταρρυθμίσει τη χώρα. Ο ντόρος γύρω από τον γάμο για όλους και η δέσμευση του Μητσοτάκη γι αυτό καθιστούν σαφές πόσο ευαίσθητο είναι ακόμη το θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα. Στην σύνθετη, συντηρητική Ελλάδα έπρεπε μάλιστα να τοποθετηθεί ακόμη και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, απορρίπτοντας δημόσια την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί ψηχική διαταραχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον Πέτρο Ιωαννίδη, πολιτικό επιστήμονα και διευθυντή της εταιρείας ερευνών αγοράς About People, ο οποίος φιλοξενείται στο ρεπορτάζ, «ο Μητσοτάκης προς το παρόν φαίνεται να κινείται προς το κέντρο δεδομένων των δυσχερειών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να κινητοποιήσουν τους πιθανούς ψηφοφόρους τους (…) O Μητσοτάκης βλέπει μια πολιτική ευκαιρία στο κέντρο και προσπαθεί να ενισχύει την εικόνα του κεντρώου γνωρίζονται ότι κυρωίς εκεί κρίνονται οι εκλογές».

Από την πλευρά του ο ακτιβιστής και επικεφαλής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Γρηγόρης Βαλλιανάτος βλέπει τον συγκεκριμένο νόμο ως ζήτημα δημοκρατίας και παρατηρεί: «Γνωρίζω πόσα χιλιόμετρα χρειάζονται για να φτάσει κανείς στο συγκεκριμένο σημείο. Η πρόοδος που έχει κάνει ο πρωθυπουργός είναι τεράστια». Όσο για την ελληνική κοινωνία θεωρεί ότι «δεν είναι μόνο συντηρητική, αλλά και υποκριτική (…) Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αλλάξει σημαντικά την κοινωνία μας ενδυναμώνοντας τις προοδευτικές φωνές, θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω αλλαγές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: dw.com