Τέμπη: Έφοδος των αρχών στον ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι

Τέμπη: Έφοδος των αρχών στον ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι
Πυροσβέστες και διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένων, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι επόμενες ημέρες θα ληφθεί δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα από το σημείο της τραγωδίας.

Στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα αυθεντικά ηχητικά υλικά το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, ο σκοπός είναι μεταξύ άλλων να αντιπαραβληθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έφοδος έγινε στον απόηχο των αποκαλύψεων για αλλοιωμένες συνομιλίες από τα καταγραφικά του Οργανισμού τη νύχτα που συνέβη το δυστύχημα, αλλά και της αναφοράς που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα.

Επιπλέον, ο Εφέτης Ανακριτής εξέδωσε εντολή για έλεγχο των χωμάτων που φυλάσσονται σε ιδιωτικό οικόπεδο εργολάβου. Την Παρασκευή 5 Απριλίου, κλιμάκιο Χημικών της Χημικής Υπηρεσίας, με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, θα εκτελέσει δειγματοληπτικό έλεγχο στα χώματα αυτά.

Ο έλεγχος αυτός, που θα περιλαμβάνει και έλεγχο για το ενδεχόμενο παρουσίας γενετικού υλικού, θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένεται να διαπιστώσουν την προέλευση του υλικού και να συμβάλουν στην ολοκλήρωση της έρευνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: