Τέμπη: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Τέμπη: Μέχρι το Πάσχα το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα
Γενική αποψη από κατεστραμμένα βαγόνια μετά από σύγκρουση δύο τραίνων, σε δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από την Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Μία επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούσθηκε με μία εμπορευματική έξω από τη Λάρισα, ενώ εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τουλάχιστον 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης.Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα. Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά. Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το πόρισμα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι το Πάσχα ή την αμέσως επόμενη εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δήλωσε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα τηλεδιοίκησης του Βόρειου άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου από τη Λάρισα και επάνω, και στο τέλος Σεπτεμβρίου το υπόλοιπο τμήμα του, από την Οινόη μέχρι την Τιθορέα.

Δήλωσε ακόμη ότι μέχρι το Πάσχα θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι το Κιάτο, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ηλεκτροφωτισμού στις σήραγγες. Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει συζήτηση με την Hellenic Train και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την εταιρία για μειωμένο εισιτήριο κατά 50% στα Intercity στους φοιτητές και τους νέους κάτω των 25 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: