Τερέζα Μέι για αποπομπή του υπουργού Άμυνας: «Έχω ακλόνητες αποδείξεις για τη διαρροή»

Τερέζα Μέι για αποπομπή του υπουργού Άμυνας: «Έχω ακλόνητες αποδείξεις για τη διαρροή»
epa07238218 Britain's Justice Secretary and Lord Chancellor David Gauke (L) and Britain's Defence Secretary Gavin Williamson (R) arrives to a cabinet meeting in n10 Downing Street in London, Britain, 18 December 2018. Britain's opposition Labour Party leader Jeremy Corbyn has tabled a motion of no confidence in Prime Minister Theresa May, after she said MPs would not vote on the Brexit deal until 14 January 2019. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
Ο Γκάβιν Ουίλιαμσον αρνείται κατηγορηματικά κάθε ευθύνη και υποστηρίζει ότι ότι «η απόφαση ελήφθη για πολιτικούς λόγους».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησής της Γκάβιν Ουίλιαμσον εξαιτίας της συμμετοχής του στις διαρροές που αφορούν την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή της κινεζικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του δικτύου 5G, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

«Η πρωθυπουργός ζήτησε απόψε από τον Γκάβιν Ουίλιαμσον να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αφού απώλεσε την εμπιστοσύνη της στην ικανότητά του να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του ως υπουργού Άμυνας και μέλους της κυβέρνησής της», ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, διευκρινίζοντας ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός έλαβε την απόφασή της αφού ενημερώθηκε για την στάση του υπουργού έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας για τις διαρροές αυτές, που αφορούν το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τους Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στις 23 Απριλίου.

Σε επιστολή που απηύθυνε προς τον Γκάβιν Ουίλιαμσον, η Τερέζα Μέι αναφέρει ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις» για την ευθύνη του, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εκδοχή των γεγονότων που να εξηγεί την διαρροή αυτή». Η Μέι χαρακτήρισε την υπόθεση «εξαιρετικά σοβαρή» και «βαθιά απογοητευτική».

Στην θέση του υπουργού Άμυνας η Τερέζα Μέι διόρισε τη Πένι Μόρντοντ, μέχρι σήμερα υπουργό Διεθνούς Ανάπτυξης.