Θεοδωράκης: Παλεύουμε να νικήσουμε τους ψεύτες και τους λαϊκιστές

Θεοδωράκης: Παλεύουμε να νικήσουμε τους ψεύτες και τους λαϊκιστές

Παλεύουμε να νικήσουμε τους ψεύτες και τους λαϊκιστές, είπε στη βουλή ο πρόεδρος του Ποταμιού.

Παρά την αρχική σκέψη να μη λάβει τον λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και επέκρινε έντονα τους «συνωμότες της δραχμής», όπως είπε χαρακτηριστικά και όσους διαφωνούν με την συμφωνία, «τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ώρες και δεν παραιτούνται απολαμβάνοντας τα προνόμια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Κρύφτηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα. Διεκδίκησαν τις μεγάλες καρέκλες της εξουσίας. Τις πήραν κάποιοι απ’ αυτούς. Και τώρα μας λένε: «Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα του Τσίπρα, αλλά θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τα προνόμια που μας παραχώρησε ο Τσίπρας. Η ανηθικότητα ως πολιτική».

«Πρέπει κ. Πρωθυπουργέ να δώσετε μια απάντηση. Δε νοείται να κρατάτε στην κυβέρνηση αυτούς που καταψηφίζουν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ υπογράμμισε: «Υπάρχει θράσος σε αυτή τη χώρα και θα πρέπει να το πούμε δυνατά: Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για την Ευρώπη. Παλεύουμε για να νικήσουμε τα παράσιτα και τους υποκριτές. Τους ψεύτες και τους λαϊκιστές».

Για τη στάση της προέδρου της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε ότι «θα έπρεπε να είναι παρούσα να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα. Θα ήταν μια πράξη αυτογνωσίας».

Και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι «χωρίς τσαλιμάκια», θα ψηφίσει τη προτεινόμενη συμφωνία και θα προσπαθήσει να βελτιώσει κατά την εφαρμογή της όλα τα αρνητικά της.

«Θα μου πείτε και θα το ρωτούν πολλοί: «Πιστεύεις ότι όλα αυτά που δεν έγιναν τόσα χρόνια θα γίνουν σήμερα – με αυτή τη Βουλή, με αυτόν τον πρωθυπουργό»;

Δεν έχουμε πια επιλογή. Πρέπει να προσπαθήσουμε! Αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο κ. Τσίπρα, πρέπει πρώτα να το πιστέψουμε. Και πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημά σας», κατέληξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.